Започна обследване на състоянието на къщата на Антон Новак

Започна обследване на състоянието на къщата на чешкия архитект Антон Новак - създател на Морската градина във Варна. Целта е изготвяне на технически паспорт на сградата и превръщането й в музей, след като държавата я предостави на  община Варна за..

публикувано на 04.11.20 в 15:51

Филателна изложба по повод празника на Генерал Тошево

Юбилейна пощенска марка беше представена по време на откриването на филателната изложба в Историческия музей по повод 60-годишнината от обявяването на Генерал Тошево за град. Марката изобразява паметника на бялата лястовица – символ на надеждата,..

публикувано на 04.11.20 в 12:22

Читалище "Йордан Йовков" в Добрич представя "Поглед в Йовковия свят"

Изложба "Поглед в Йовковия свят" по повод 140-годишнината от рождението на класика на българската литература се открива в Добрич. Експозицията е подредена в народното читалище "Йордан Йовков - 1870 г." Снимки и документи могат да бъдат..

публикувано на 04.11.20 в 07:21

Ходенето с токчета не е здравословно, за която и да е мозайка

Министерство на културата проверява дали сватбари са нанесли щети на древноримските мозайки във вила Армира край Ивайловград. Ритуалът на младоженците се е провел на място, където е разрешено да се ходи, но част от гостите, включително дами на..

публикувано на 03.11.20 в 16:13

Художествената галерия в Добрич представя ретроспективна изложба, посветена на инициативата „Хартията“

От 5 ноември, четвъртък, Художествената галерия в Добрич представя ретроспективна изложба, посветена на 25-ата годишнина на инициативата „Хартията“, в която ще бъдат показани творби от фонда. Тя е своеобразно продължение на постоянната експозиция в Зала..

публикувано на 03.11.20 в 15:46

Балетът "Дон Кихот" тази вечер в Операта

03 ноември - вторник - 19 часа - ОСНОВНА СЦЕНА ДОН КИХОТ Балет по музика  на Лудвиг Минкус   Постановка и хореография:  Сергей Бобров   ДОН КИХОТ Румен Стефанов КИТРИ – Илияна Славова БАЗИЛ – Марко Ди Салво ЕСПАДА, ТОРЕАДОР -..

публикувано на 03.11.20 в 06:25

Променят програмата на Есенния салон на изкуствата заради пандемията

Промени в програмата на Есенния салон на изкуствата се налагат във връзка с пандемията от Covid19. Актуалната информация е предоставена от дирекция "Култура и духовно развитие" , откъдето припомнят, че всички останали събития са с вход свободен, при..

публикувано на 02.11.20 в 18:32
Петя Панева

Момината първа авторска песен на Петя Панева

Време за четене: 2 мин. Талантливата млада певица Петя Панева , която от тази година е и част от НФА „Филип Кутев“, избра датата 1 номеври, Денят на народните будители, за да представи най-новия си звукозапис. За първи път Петя ни предлага..

обновено на 01.11.20 в 19:49

Добричлията Милен Апостолов с награда „Икар” за музика

Композиторът Милен Апостолов спечели престижното театрално отличие „Икар” за музиката в две постановки - „Меко казано” от Валери Петров, спектакъл на Държавен куклен театър – Стара Загора и „Хартиени истории“ на Театър „Корсар“. Милен Апостолов е..

публикувано на 01.11.20 в 17:11

Учредяват годишна награда “Георги Живков - будителят за просвещение”

На 1 ноември 2020г., в Деня на Будителите клуб Отворено общество Варна и приятели учредяват годишна награда “Георги Живков - будителят за просвещение”. Наградата ще се връчва всяка година на българи и/или варненци, които са допринесли за..

публикувано на 01.11.20 в 10:34