Гравитация НУЛА

СнимкаПредаването "Гравитация НУЛА" се излъчва всеки петък от 14.00 до 17.00 часа

В рамките на три часа информация за случващото се в арт сферата в града и региона, както и актуални теми от страната и света. Във фокуса на вниманието ни са най-стойностните и любопитни събития и проекти.

Гравитация нула – защото мисълта е безтегловна! Зона за 7 и повече изкуства!

Автори и водещ - Светлана Вълкова.

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 3 юли със Светлана Вълкова

„Добро утро с Емил Йовев” – фотографии на изгрева край морето в РБ „Пенчо Славейков” - Варна Възможността за включване на културния сектор в Националния план за възстановяване на страната – фокус на срещата в МК – разговор с Весела Кондакова –..

публикувано на 03.07.20 в 13:30

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 26 юни със Светлана Вълкова

Фонд „Култура”във Варна обявява нова трета сесия „Детайли от Варна” – фотографска изложба на арх.Иван Витанов "Леонардо - благородният гений" „4 х4“ - селективна живопис върху текстил и рисунки акварел на Доника Кирова „Индия..

публикувано на 26.06.20 в 13:16

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 12 юни със Светлана Вълкова

„Фантасмагория” на Луис Карол излиза като първа книга на варненско издателство, създадена изцяло от варненски екип „Театърът чете” със спектакъл, посветен на Валери Петров „Поразените“ от Теодора Димова е романът на годината на фонд..

публикувано на 12.06.20 в 12:34

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 5 юни със Светлана Вълкова

Петиция за възстановяване на културния живот във Варна създадоха обединени артисти и културни оператори Нов сайт за култура заработи във Варна Спомен за Невена Коканова Утаеното време на художника Йордан Кисьов „Я..

публикувано на 05.06.20 в 13:08
Вулкан

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 29 май със Светлана Вълкова

Драматичният театър, Операта и Кукленият театър във Варна отварят летните си сцени на 1 юни, какви са афишите им? Разказват Веселина Михалкова, Даниела Димова, Вера Стойкова „Птичето и дървото“ – първата детска книга на Вера Асенова,..

публикувано на 29.05.20 в 13:22

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 22 май със Светлана Вълкова

Какви са загубите за книжния сектор в страната по време на кризата и очакваните ефекти от намаляване на ДДС върху книгите на 9 % - разговор с Велизара Добрева - председател на УС на Асоциация „Българска книга” Актьорът от Варненския куклен театър Стоян..

публикувано на 22.05.20 в 13:12

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 15 май със Светлана Вълкова

„Гравитация нула“ на 9 години – кой ни поздрави и какво ни пожела? За загубите на независимия културен сектор по време на пандемията и антикризисните мерки – разговор с Весела Кондакова – изпълнителен директор на Българска музикална..

публикувано на 15.05.20 в 12:31
ДТ

Варна очаква завръщане на сценичните изкуства в началото на юли

Онлайн среща с директори на музикални и театрални колективи се проведе днес в Министерството на културата. Те са обсъдили заедно с ресорния министър Боил Банов своята подготовка и работа в условията на кризата с Covid-19. "Очакваме да получим под..

обновено на 09.05.20 в 07:44
Сувенири, Мила Янева-Табакова

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 8 май със Светлана Вълкова

Министерството на културата обяви първата конкурсна сесия за финансова подкрепа на библиотеките за обновяване на фондовете - Емилия Милкова – депутат от ГЕРБ и бивш директор на варненската Регионална библиотека „П.Славейков “Ода на радостта” на..

публикувано на 08.05.20 в 13:49

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 13 март със Светлана Вълкова

11-ият София Филм Фест във Варна се отлага Варненският драматичен театър „Стоян Бъчваров” на 99 години Кукленият театър във Варна с онлайн изненади за своите зрители всяка събота и неделя „Арт група СХМЕА vs Арт група TRASH“ –..

публикувано на 13.03.20 в 13:45