Гравитация НУЛА

СнимкаПредаването "Гравитация НУЛА" се излъчва всеки петък от 14.00 до 17.00 часа

В рамките на три часа информация за случващото се в арт сферата в града и региона, както и актуални теми от страната и света. Във фокуса на вниманието ни са най-стойностните и любопитни събития и проекти.

Гравитация нула – защото мисълта е безтегловна! Зона за 7 и повече изкуства!

Автори и водещ - Светлана Вълкова.

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 24 февруари със Светлана Вълкова

Световната оперна прима Соня Йончева ще пее във Варна на 31 август в Опера в Летния театър Племенницата на Юлия Огнянова, варненката Мария Гинева, обработва безценния архив на легендарната режисьорка "Послания" - съвременен танцов..

публикувано на 24.02.23 в 13:20

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 17 февруари със Светлана Вълкова

„Гледай народната работа повече от всичко друго“ – как Радио Варна се включва в националните чествания по повод 150 години от гибелта на Васил Левски "Изкуството - нужда и надежда за украинските деца" – фотографска изложба в Арт салона на..

публикувано на 17.02.23 в 13:25

В "Гравитация нула" на 10 февруари

В предаването за концентрирана култура "Гравитация нула" по Радио Варна с Мартин Николов: Държавен куклен театър – Варна с две номинации за театралните награди „Икар” – гости в студиото Вера Стойкова, директор на театъра и актьорите Евгения..

публикувано на 10.02.23 в 13:13

В "Гравитация нула" на 27 януари

В предаването на Радио Варна за концентрирана култура "Гравитация нула" днес, 27 януари: -  Актьорът Михаил Мутафов; -   Кастинг във Варненската опера за световната премиера на мюзикъла „Калас и Онасис” по музика, сценарий и текст на..

публикувано на 27.01.23 в 13:16
автор: Кирил Стефанов

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 20 януари със Светлана Вълкова

Директорът на ТМПЦ-Варна, Даниела Димова, с акценти и статистики за изминалата и новата театрална година Актьорът Николай Урумов за ролята си на Юн Габриел Боркман в едноименната пиеса на Ибсен на варненска сцена – първа премиера за 2023-та..

публикувано на 20.01.23 в 13:10
Кадър от българския игрален филм

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 13 януари със Светлана Вълкова

Режисьорът Пламен Марков преди премиерата на варненска сцена на "Юн Габриел Боркман" от Хенрик Ибсен В очаквана на Sofia MENAR - фестивалът за филми от Близкия изток, Централна Азия и Северна Африка Росица Бърдарска за новата си книга..

публикувано на 13.01.23 в 12:56
 Любен Зидаров

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 6 януари със Светлана Вълкова

IN MEMORIAM: Художникът Любен Зидаров, илюстраторът на детските ни книжки Кинокритикът Деян Статулов за филма "Ботев": Проблемът е, когато бездарието вземе връх и се превърне в норма Една легенда на половин век: Детско-юношеският театър „Златното ключе“..

публикувано на 06.01.23 в 12:24

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 30 декември със Светлана Вълкова

В последното за годината предаване за култура избрах да чуем отново няколко важни, вдъхновяващи, интересни разговора, които ми се случиха през 2022-ра. Чрез тях се срещнах с хора на изкуството, които имат осъзнато чувство за мисия, работят..

публикувано на 30.12.22 в 13:05
Автор: Деян Веков

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 23 декември със Светлана Вълкова

„Избрано“ – нова книга на Людмил Станев Календарът на Градската галерия във Варна - с творби на Майстора Футуристични конструкции и фантазни пейзажи в изложба на Деян Веков Отвориха за кандидатстване варненския Фонд “Култура“..

публикувано на 23.12.22 в 13:05

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 16 декември със Светлана Вълкова

“ЗАФТРА” - голяма изложба на Мария Зафиркова и Димитър Трайчев в Градската художествена галерия - Варна Сборни годишни изложби в Художествен музей „Г.Велчев“, Галерия „Ларго“ и Галерия „Папийон“ Проф. Антоанета Алипиева за новата..

публикувано на 16.12.22 в 13:05