Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Концерт-рецитал на Георги Кючуков - 19 юли 2011г.

Снимка: Радио Варна
        Радио Варна и фондация „Талантите на България” си подават ръка и организират поредица от концертни изяви на млади и обещаващи музикални дарования от Варна. Първият концерт е рецитал на Георги Кючуков на 19 юли 2011г. от 19:19ч. в Концертното студио на Радио Варна.

 

За изпълнителя

Георги Кючюков е роден във Варна през 1992 година. Седемгодишен става солист на Хора на варненските момчета. През 2000г. е приет в състава на Детската опера при ОДК - Варна. Участва в няколко постановки и открива за себе си, че театърът не е неговото призвание. През 2001 и 2002г. учи майсторско пеене при Росица Овчарова.  През 2002 печели трета награда в конкурса „Сезони” в гр. Бургас. След това се отказва от пеенето, занимава се активно със спорт и се отдава на учението. През 2006г. представя достойно ОУ ”Добри Чинтулов” и е отличен с наградата „Ученик на годината” във Варна. Продължава образованието си в елитната ПМГ „Акад. Методий Попов”, изучава интензивно география и английски език. През 2007г. преоткрива любовта си към музиката и се записва във вокален ансамбъл  „Звездни струни” при ОДК - Варна, с вокален педагог Теодора Сотирова. Участията му като индивидуален изпълнител на естрадна музика и като солист на ансамбъла започват през 2009г. Носител е на много награди:

 -           Диплом за високи художествени постижения на Международния музикален фестивал „Море и спомени” 10 май 2009г. – Варна, председател на журито е Стефан Диомов.

-           ГРАН ПРИ от Националния конкурс „Медни гласчета” 21-22 май 2009г., гр. Кубрат с председател на журито Красимир Гюлмезов, както и специалната награда от Лили Иванова - примата на българската естрада, професионална безжична микрофонна техника.

-           Първо място като солист на ВА „Звездни струни” на МДФ „Слънце, радост, красота” 19 юни 2009г. - Несебър, председател Стефан Диомов

-           Първо място на Националния конкурс „Тракийска лира” 20-21 юни 2009г. - Стара Загора с председател на журито Кирил Ампов, като солист на ВА”Звездни струни”

-           Награда за най-добро изпълнение на българска песен на Международния конкурс „Звезди над Дунав” 18 юли 2009г. – Силистра, жури в състав Тома Спространов, Мария Илиева, Фънки и др.

-           Специална награда на детско студио „Румина” на Международния конкурс „Сребърна Янтра” - Велико Търново, 27 септември 2009г.

-           Първо място на Международен конкурс „Морски звездички” 2009 - Варна, председател на журито Хайгашот Агасян

-           Първо място на конкурса за детско-юношеско творчество „С песен и обич творим добро” 16-18 октомври 2009г. - Пловдив, председател на журито Стефка Оникян

-           Награда на детското жури на същия конкурс

-           Първо място на Международен конкурс „Северно Сияние” 29 ноември 2009г. – Сливен, председател Валентин Пензов.

-           Гранд При на Международния конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Нота по нота” 15-17 май 2010г. - Пазарджик

-           Първа награда от 4-ти Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Морско конче” 13 юни 2010г. - Варна

-           Първа награда за вокални изпълнители на поп и рок музика от 11-ти Международен театрален фестивал „Приказка за теб” председател на журито Валентин Митев

-           Специална награда злато на Международния фестивал на изкуствата „Радост на брега” 20.06.2010г. - Бургас с председател на журито Хайгашот Агасян

-           Гранд При на 1-ви Междунариден  фестивал за млади изпълнители на популяна музика „Дъга над Клептуза” 9. Юли 2010г. - Велинград с жури в състав Мими Иванова, Разввигор Попов, Етиен Леви и др.

-           Първа награда на Седмия национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен "Звездици за Лора - 2011" - Свищов, посветен на Лора Николова и останалите 11 свищовски деца, загинали във водите на река Лим при трагедията от 4 април 2004 г. Жури с председател Маргарита Хранова и членове: естрадната певица Мими Иванова, Мая Райкова – продуцентът от БНР, доц. Етиен Леви, композиторът Андрей Дреников, Дариана Генова – съпругата на създателя на "Златният Орфей" Генко Генов, певицата Аксиния и Пламен Александров – председател на ПБНЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856".

-           Дарование 2011г. в област изкуства - награда от кмета на град Варна г-н Кирил Йорданов 20 април 2011г.

       Пред отбрана публика  на концерта на 19 юли Георги Кючуков ще представи авторска музика и кавъри на популярни български и чужди, поп, денс и R&B  хитове, както и най-новата си песен. В Концертното студио на Радио Варна певецът, който бързо набира популярност, ще анонсира и своя нов творчески псевдоним и визия.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Великденски органов концерт в духа на виенските традиции

Органистът, композитор, диригент, преподавател и капелмайстор на един от най-знаковите християнски храмове в Европа ще поднесе традиционна празнична програма за орган и глас във Варна. Той бе пред варненска публика по Коледа преди две години. Важна част от концерта този път е сопраното Сузане Курц. Сега професорът ще зарадва ценителите със специално..

обновено на 09.04.18 в 10:07

Концерти „Образ и звук“ на възпитаници на Национално училище по изкуствата „Добри Христов“ – Варна

Водено от идеята да събере в една зала талантите в различни видове изкуства, Национално училище по изкуствата „Добри Христов“ е подготвило проекта „Образ и звук“. В   Арт салона на Радио Варна, сред произведенията на живописта, графиката и скулптурата на зрелостниците от училището, на 19 и 20 май ще се състоят 2 концерта. В концерта..

публикувано на 19.05.14 в 11:33

18 март - Концерт пиано и цигулка

18 март 2014г., вторник - Арт салон на Радио Варна - голяма зала - 18:30ч. КОНЦЕРТ ПИАНО И ЦИГУЛКА С участието на Велина Кузманова и Добромир Ценов, ученици в НУИ "Д.Христов" -Варна В програмата: Й.С.Бах, М.Големинов, П.Владигеров, С.Обретенов, П.Хаджиев, А.Владигеров, П.Христосков и др.     Велина Кузманова е ученичка от..

публикувано на 14.03.14 в 10:34

Българското национално радио е домакин на 34-тия Фолклорен фестивал на Еврорадио

Българското национално радио е домакин на 34-тия Фолклорен фестивал на Европейския съюз за радио и телевизия през месец май 2013 година във Варна. В тазгодишното издание на фестивала ще участват фолклорни групи от 15 европейски страни и гости от Република Корея. България и БНР ще представят Оркестърът за народна музика на БНР и Ансамбъл „Манол..

публикувано на 14.05.13 в 13:52

Празничен концерт пред Радио Варна

На 7 май на алеята пред Радио Варна празничен концерт изнесе детската група за автентичен фолклор при Народно читалище "Христо Ботев - 1928", село Голица. Групата е създадена през 1981 година и от тогава до днес ръководител е Петранка Неделчева, учител в село Голица. Лауреати са на много конкурси, включително и на Националния събор в Копривщица,..

публикувано на 08.05.13 в 09:29

Концерт на ученици от НУИ "Добри Христов" по програма "Криле за начало"

Концертът се състоя с подкрепата на Радио Варна и е част от програмата за насърчаване на млади творци от град Варна "Криле за начало".

публикувано на 01.06.12 в 22:53

60 години Оркестър за народна музика на БНР

ftp://admin.bnr.bg/RadioVarna/Valeria/Kustendilsko horo.mp3 Оркестърът за народна музика на БНР отбеляза 60 години с концертно турне в страната  Радио Варна, Концертно студио - 27 април 2012г.   Петдневното турне на ОНМ на БНР започна с концерт в обновеното студио на Радио Благоевград на 24 април. Първата изява на..

публикувано на 07.05.12 в 10:17