Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Теми и заглавия от варненските вестници на 26.09.2011, понеделник

Снимка: Христо Гинев

400 000 са безработните у нас. Изчисленията са на Министерството на труда и социалната политика, публикувани днес на първа страница на вестник “Народно дело“. Министърът не пое ангажимента да иска повече пари от бюджета за детски и пенсии. Според него майчинството в България е най-продължително в Европа. Справянето с кризата ще става с помощта и на общините, заяви още министър Тотю Младенов в Добрич.

 

Без жалби до общинската избирателна комисия премина стартът на предизборната кампания, четем още в “Народно дело”. От комисията все още очакват информация от районните кметства за местата, където са поставени предизборните рекламни материали, за да преценят има ли нерегламентирана агитация.

 

“Редовни данъкоплатци трупат редовни дългове”, пише на първа страница регионалното издание на вестниците “Труд” и “24 часа” - “Твоят ден”. Варненци с внесени осигурителни вноски по БУЛСТАТ, а не по ЕГН, получават тревожни “честитки” от НАП, се казва още в публикацията. Вестникът посочва пример със собственичка на еднолично дружество, която била шокирана от твърдението на данъчните, че дължи на държавата вноски от 2005 година насам.

 

“На Синия пазар пламва война между незаконни търговци и книжари”, четем във вестник “Черно море”. От щандовете за литература получили заплахи за саморазправа. От октомври не е ясна съдбата на сергиите за сувенири, се казва в подзаглавие на статията. Всички търговци единодушно отчитат слаб сезон. Изданието съобщава и за откриването на новия архитектурно-мемориален комплекс на нос Калиакра и показва снимки от събитието, състояло се през почивните дни. Става въпрос за комплекса “Военноморска слава на Русия”, посветен на адмирал Феодор Ушаков. Адмиралът е известен с това, че от над 40 морски сражения няма нито една загуба и нито един пленен войник. Той бе канонизиран за светец от Руската православна църква през 2001 година, припомня вестник "Черно море".

 

“Котки превзеха Двореца на културата и спорта”, четем още в “Твоят ден”. Изданието разказва за многообразието от елитни породи, показани във Варна. По същото време в Шабла се проведе Фестивал на хвърчилата, съобщава още вестникът.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Човек загина при пожар в хоспис в Банкя без лиценз

Обектът в Банкя, в който един човек загина при пожар, работи без лиценз. Това е установено при проверка на Агенцията за качеството на социалните услуги (АКСУ), извършена в края на юни 2024 г. по сигнал на друга администрация. Поради отказ за предоставяне на информация, проверката е извършена със съдействието на СДВР. При нея е установено, че в обекта..

публикувано на 14.08.24 в 19:38

Правителството предлага Калин Калинов да бъде назначен за Началник на ВВМУ

Министерският съвет прие Решение за предложение до Президента на Република България за издаване на указ, с който да освободи флотилен адмирал Боян Медникаров от длъжността „Началник на Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“ и от военна служба, считано от 8 октомври 2024 година, поради навършване на пределната възраст за военна служба...

публикувано на 14.08.24 в 19:30

„Общинска полиция“ и частна охранителна фирма обезпечават обществения ред по време на фестивала VARNA BREEZE by EXIT

Служители на сектор „Общинска полиция“ към ОД на МВР – Варна и частна охранителна фирма ще се грижат за обезпечаването на обществения ред по време на 4-дневния фестивал VARNABREEZEbyEXIT. Музикалното събитие започва утре, 15 август, като кулминация на празничната програма за Деня на Варна и ще продължи до 18 август. В района на фестивала между Пантеона..

публикувано на 14.08.24 в 19:02
Снимката е илюстративна

Автобусите по шест линии ще се движат с удължено работно време за Деня на Варна

Автобусите по шест линии ще се движат с удължено работно време за Деня на Варна – 15 август, съобщиха от общинската фирма „Градски транспорт“ ЕАД. Пътуващите ще могат да ползват обществения превоз до 2:00 часа на 16 август. Всички автобусни и тролейбусни линии ще се обслужват с делнично разписание в празничния ден, допълват още от дружеството...

публикувано на 14.08.24 в 18:43

Община Варна с официална позиция за фалшиви имейли, изпращани от името на кмета

Фалшиви електронни писма от името на кмета на Варна Благомир Коцев и общинския пресцентър бяха изпратени днес до редакциите на варненските медии. От общинската администрация излязоха с официална позиция по случая. Оттам отбелязват, че Община Варна има основание да сезира органите на МВР и Прокуратурата В позицията се подчертава, че д нес, 14 август..

публикувано на 14.08.24 в 17:23

Проверяват имат ли хакери намеса в срива на системата за годишните технически прегледи

Във връзка със спирането на електронната система за извършване на годишни технически прегледи (ГТП) тази сутрин Министерството на транспорта проверява дали има злонамерена хакерска атака от типа "разпределен отказ на услуга" (DDoS, Denial-of-service attack), предаде БНР. При този вид атака обичайно се генерира фалшив трафик, което води до затруднена..

публикувано на 14.08.24 в 16:25

Две катастрофи заради тротинетки за броени дни в Балчик

 На 9 август преди обед по главна улица в Балчик електрическа тротинетка отнема предимството на моторист и го вкарва в ортопедията на добричката болница с фрактура на лява подбедрица, а водачът и успява да избяга. " При извършената проверка е снето сведение от преминаващ гражданин, очевидец на пътнотранспортното произшествие, който обяснява, че при..

публикувано на 14.08.24 в 16:18