Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на варненските вестници, 1 ноември

Съдебно решение от вчера на Окръжения съд е водещата тема и на трите варненски всекидневника. Притурката на 24 часа и Труд “Твоят ден” извежда в челото си “4 доживотни присъди за камчийското убийство”. Присъдите са постановени за двойно убийство, извършено през 2007-ма година. Николай Николов, Ганислав Начев, Илчо Адамов и Мартин Стоименов бяха признати за виновни, че са отвлекли и убили по особено жесток и мъчителен за жертвите начин Димитринка Пекова и Венцислав Евтимов. Според съда, когото цитира “Твоят ден”, подбудител на престъплението е Николай Николов. Той е управител на една от най-големите рециклиращи компании в страната - “Трансинс”. Съдът го призна вчера и за помагач в отвличането и убийството на двете жертви. Евтимов и Пекова са отвлечени на 16 април 2007 година близо до село Кичево. Същият ден те са били убити чрез така наречената “италианска примка”. Телата им са открити месец по-късно в река Камчия край авренското село Круша. Адвокатите на четиримата ще обжалват присъдата, информира още “Твоят ден”.

Другите водещи теми във варненската преса са свързани с изборите. Вестник “Черно море” цитира във водеща публикация новият стар кмет на община Варна Кирил Йорданов, който заявява в нощта на балотажа: “Имам ли подкрепата на Общинския съвет, нещата ще изглеждат по друг начин”. След което дава заявка за кадрови промени в администрацията. И друга изборна тема е намерила място на първа страница на вестника – “Кандидат - кмет отвлича и плаши с нож в община Аврен”. По същия повод, “Народно дело” добавя “С нож в гърлото агитират застъпник”. От статиите става ясно, че заплашеният е пълномощникът на БСП в общината Асен Баков. Той бил отвлечен в центъра на съседното село Тръстиково и отведен с джип на около километър от него. Там го заплашили с нож да гласува “за когото трябва и да не агитира останалите”.

И в края на прегледа на темите във варненските вестници, лоша новина за потребителите. “Чесънът по-скъп от свинското”, пише в заглавие “Народно дело” на страницата си “Бизнес”. Лютивата и доста миризлива подправка на пазара “Чаталджа” е достигнала култовата цена от 12 лв. По-евтина е обаче на Кооперативния - м/у 5 и 7, а във Владиславово струва точно 6 лв. Картофите били най-евтини на Синия пазар, а най-скъпи на Колхозния, сочи репортерска проверка на в. “Народно дело”.

И още нещо за потребителите, но онези които имат достатъчно средства, че да инвестират и в голям имот. “НАП заложи на тезгяха екохотел в Дуранкулак” – е заглавието на статията в “Народно дело”, а “Твоят ден” допълва – 100 хиляди е първоначалната цена, обявена от данъчните, толкова е и борчът на длъжниците.

По публикацията работи: Веселина Божинова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Човек загина при пожар в хоспис в Банкя без лиценз

Обектът в Банкя, в който един човек загина при пожар, работи без лиценз. Това е установено при проверка на Агенцията за качеството на социалните услуги (АКСУ), извършена в края на юни 2024 г. по сигнал на друга администрация. Поради отказ за предоставяне на информация, проверката е извършена със съдействието на СДВР. При нея е установено, че в обекта..

публикувано на 14.08.24 в 19:38

Правителството предлага Калин Калинов да бъде назначен за Началник на ВВМУ

Министерският съвет прие Решение за предложение до Президента на Република България за издаване на указ, с който да освободи флотилен адмирал Боян Медникаров от длъжността „Началник на Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“ и от военна служба, считано от 8 октомври 2024 година, поради навършване на пределната възраст за военна служба...

публикувано на 14.08.24 в 19:30

„Общинска полиция“ и частна охранителна фирма обезпечават обществения ред по време на фестивала VARNA BREEZE by EXIT

Служители на сектор „Общинска полиция“ към ОД на МВР – Варна и частна охранителна фирма ще се грижат за обезпечаването на обществения ред по време на 4-дневния фестивал VARNABREEZEbyEXIT. Музикалното събитие започва утре, 15 август, като кулминация на празничната програма за Деня на Варна и ще продължи до 18 август. В района на фестивала между Пантеона..

публикувано на 14.08.24 в 19:02
Снимката е илюстративна

Автобусите по шест линии ще се движат с удължено работно време за Деня на Варна

Автобусите по шест линии ще се движат с удължено работно време за Деня на Варна – 15 август, съобщиха от общинската фирма „Градски транспорт“ ЕАД. Пътуващите ще могат да ползват обществения превоз до 2:00 часа на 16 август. Всички автобусни и тролейбусни линии ще се обслужват с делнично разписание в празничния ден, допълват още от дружеството...

публикувано на 14.08.24 в 18:43

Община Варна с официална позиция за фалшиви имейли, изпращани от името на кмета

Фалшиви електронни писма от името на кмета на Варна Благомир Коцев и общинския пресцентър бяха изпратени днес до редакциите на варненските медии. От общинската администрация излязоха с официална позиция по случая. Оттам отбелязват, че Община Варна има основание да сезира органите на МВР и Прокуратурата В позицията се подчертава, че д нес, 14 август..

публикувано на 14.08.24 в 17:23

Проверяват имат ли хакери намеса в срива на системата за годишните технически прегледи

Във връзка със спирането на електронната система за извършване на годишни технически прегледи (ГТП) тази сутрин Министерството на транспорта проверява дали има злонамерена хакерска атака от типа "разпределен отказ на услуга" (DDoS, Denial-of-service attack), предаде БНР. При този вид атака обичайно се генерира фалшив трафик, което води до затруднена..

публикувано на 14.08.24 в 16:25

Две катастрофи заради тротинетки за броени дни в Балчик

 На 9 август преди обед по главна улица в Балчик електрическа тротинетка отнема предимството на моторист и го вкарва в ортопедията на добричката болница с фрактура на лява подбедрица, а водачът и успява да избяга. " При извършената проверка е снето сведение от преминаващ гражданин, очевидец на пътнотранспортното произшествие, който обяснява, че при..

публикувано на 14.08.24 в 16:18