Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бившият директор на "Напоителни системи" Георги Харизанов е бил пребит снощи в София

Георги Харизанов
Снимка: БГНЕС

Инцидентът е станал около 22.00 часа в столичния квартал "Красна поляна". Харизанов е бил със съпругата си. Той е бил нападнат от двама мъже на улицата, които са го пребили с железни тръби. В момента Харизанов е във ВМА, в тежко състояние, с опасност за живота. Той е със счупена ръка, счупени ребра и хематоми по главата. Инцидентът е станал пред жилището му. Полицията изяснява инцидента.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Почитаме светите равноапостоли Константин и Елена

На 21 май почитаме светите равноапостоли Константин и Елена. Това е денят на игрите по огън (нестинарството). Църковният празник е в памет на император Константин и неговата майка Елена. През 313 година Константин издава Миланския едикт, с който въвежда християнството като официална религия във Византия. По време на император Константин..

публикувано на 21.05.24 в 06:10

Адресите без ток днес

Без ток днес ще са следните адреси в обхвата на дейност на електроразпределителното дружество за регион Варна: ·   На  21.05.2024  г. В периода  09:00  ч. до  17:00  ч. Поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия , ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на:..

публикувано на 21.05.24 в 06:05

Слънчев вторник

Днес ще е предимно слънчево. Ще духа слаб, следобед до умерен вятър от югоизток, по Черноморието от източна четвърт. Максимални температури между 21° и 26°, по крайбрежието 17°-22°, за Варна около 21°. Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода между 15° и 17°. Температури , измерени 6 часа :  Варна и Нос Калиакра 14 ,..

публикувано на 21.05.24 в 05:56

БНБ затяга правилата за отпускане на ипотечни кредити

БНБ отчита увеличение при отпускането на кредити, обезпечени с жилищни недвижими имоти и в тази връзка разпореди на банките да вземат допълнителни мерки за гарантиране на сигурността на финансовата система. Основната причина за нарасналото търсене на подобни заеми е, че заплатите се увеличават повече отколкото нарастват цените на недвижимите имоти,..

публикувано на 20.05.24 в 19:47

Започва спешно кърпене на улици във Варна, по списък и след сигнали

От 27 май започва рехабилитация на уличната инфраструктура в петте района на Варна, съобщават от общинската пресслужба. Междувременно представители на Община Варна, районните кметства и фирмите ще направят обход, за да обозначат местата, където ще се извърши рехабилитацията.  Възстановяването на пътната настилка трябва да започне от най-критичните..

публикувано на 20.05.24 в 17:42

Задържаха за 72 часа 27-годишния шофьор, убил пешеходец на тротоара край бившия дом "Младост"

Задържаха за 72 часа 27-годишния шофьор, убил пешеходец на тротоара на бившия дом "Младост". Предстои наблюдаващият случая прокурор да внесе в съда искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“, съобщават от Апелативна прокуратура - Варна. Черна неделя: шофьор уби пешеходец на ул.”Вяра”, вряза колата си в строеж..

публикувано на 20.05.24 в 16:38
Задръстване по улица

Голямо задръстване по ул. "Девня" във Варна

Огромно задръстване се е образувало по улица "Девня" до Аспаруховия мост, научи Радио Варна.  Причината - от близо час в в дясната лента до кръговото кръстовище с бул. "Левски" е закъсал украински автобус  При възможност избягвайте района. 

публикувано на 20.05.24 в 15:55