PC-article-page mc-
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Новият ден" с Вяра Николаева на 10 ноември

8.15 – На 9 ноември 1989 цял свят е отправил поглед към Берлин. Падането на Стената поставя началото на края на комунизма в Европа. Ден по-късно на днешната дата в България рухва режимът на Тодор Живков. Вълната на промяната залива Източния блок. 25 години от началото на демократичните промени в България, за какво мечтаят варненци? Отговорът на този въпрос в анкета с граждани на Варна.

8.40  – Милена Кънева, автор на филма „Тотално отричане”, посветен на погазването на човешките права в Бирма разказва за рисковете на журналистическата професия и вдъхновението, за протестите и смелостта да изразиш гласно своята позиция и да я отстояваш.

9.15 – Националният военноисторически музей заедно със своя филиал Парк-музей на бойната дружба 1444 г. отбелязват 570-ата годишнина от битката при Варна. За значимостта на събитието и изложбата, която представя чрез средновековни графични изображения и разкази на хронисти двата похода на крал Владислав III Ягело разказва  Даниела Ганчева , заместник директор на Националния военноисторически музей.

9.40 – Какви трябва да бъдат приоритетите на новосъздаденото Министерство на туризма?  Разговор с Румен Драганов,  директор на Института за анализи и оценки в туризма.

10.15 –Свещеници от Варненската и Великопреславска митрополия осветиха  30-те нови тролейбуси на общинската фирма „Градски транспорт“ в морската столица. Те  са доставени по проект  на оперативна програма „Околна среда” и са на стойност 28 милиона лева.Подробности в рапортажа на  Даниела Стойнова.

10.40 –Варна ще отбележи с редица събития 21 ноември - Денят на християнското семейство. За инициативите, организирани от община Варна и Варненска и великопреславска митрополия и значимостта на празника разговаряме с отец Василий Шаган.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Демонстрация на японска чайна церемония | Japanese Tea Ceremony

24 ноември, събота, 17:00 часа, Арт салон на Радио Варна  Младежка фондация „Аморфа“ и Шоко Накамура представят: Презентация за запознаване със същността на чайната церемония в Япония   ЯПОНСКА ЧАЙНА ЦЕРЕМОНИЯ Когато чуете израза „японска чайна церемония“ може би е лесно да решите, че става въпрос за дегустация на чай. Истинската японска чайна..

публикувано на 19.11.18 в 13:05