Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва 22-рата седмица на испанското и ибероамериканското кино

Най-интересното от филмовите продукции на Испания и Латинска Америка ще можете да гледате в София от днес до 14-и юни. Мястото, както обикновено, е кино "Люмиер", а всички прожекции на филми от испаноезичния свят са част от 22-рата седмица на испанското и ибероамериканското кино, която се организира в партньорството на институт "Сервантес", посолството на Испания в София и и дипломатическите мисии на Аржентина, Колумбия, Еквадор, Мексико и Венецуела.

Откриването е тази вечер в 19:30 часа, с испанската комедия „Испанска афера", един от най-гледаните филми в цялата кино история на Испания, който разказва по комичен начин за отношенията и контрастите между северните испанци и тези, които живеят в Андалусия, на Юг.

В специално интервю за Радио София пред Юлия Владимирова, директорът на институт "Сервантес" Хавиер Валдивиелсо разказва за новата вълна испански режисьори, кризите на киното и търсенето на истини в документалните филми, вдъхновенията от Бунюел и Алмодовар и предизвикателствата в организирането на тази вече традиционна за София кино седмица.

Чуйте.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!