Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Първи частен синдикат даде ръководството на БДЖ на прокуратурата

Снимка: БГНЕС

Ръководителите на "Холдинг БДЖ" Владимир Владимиров, Велик Занчев и директорът на "БДЖ Пътнически превози" Димитър Костадинов са поименно посочени в сигнал до главния прокурор, внесен от Първи частен синдикат, съобщават от синдиката. Сигналът е от 55 страници, в които са посочени всички нарушения с приложена документация. "Това е вторият ни сигнал в рамките на една година до прокуратурата", заяви президентът на синдиката Дамян Петров. "Очакваме най-после реални действия, защото моделът "КОЙ" е част от и от статуквото в БДЖ и е време да бъде спрян." Сигналът е подаден във връзка с продължаващи нарушения на Кодекса на труда, както и заради дискриминационни действия и изнудване на членове на Първи частен синдикат.


ВИЖТЕ ОЩЕ

До 14 градуса във вторник

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ЗА ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ от 20 часа на 17-ти до 20 часа на 18-ти февруари 2020 година През нощта ще бъде предимно ясно със слаб южен вятър, но след полунощ на места, предимно край водните басейни, ще има условия за ниска слоеста облачност и мъгла. Минималните температури ще са от -3° до 2°. През деня ще бъде предимно слънчево..

публикувано на 17.02.20 в 14:03

Липсват млади кадри в екскурзоводската професия

Липсата на млади кадри в екскурзоводската професия е един от проблемите в туризма, но това е призвание за цял живот и трябва да се работи с любов - това каза пред студенти от Колежа по туризъм във Варна Х ристина Неделчева - председател на Съюза на екскурзоводите в морската столица. Във варненския клон на Съюза членуват 228 екскурзоводи...

публикувано на 17.02.20 в 13:59

Рекорден брой близнаци в седмицата на любовта

Рекорден брой близнаци се родиха в МБАЛ "Света Анна - Варна" в седмицата на любовта. Само за пет дни - между 11 и 16 февруари в най-старото родилно отделение в региона изплакаха три двойки близнаци - еднояйчни момчета, и две двойки - разнояйчни - момче и момиче, съобщи началникът на сектора д-р Милко Папазов. Трите двойки близнаци са..

публикувано на 17.02.20 в 12:07

Лондон дава $1,6 млрд. за суперкомпютър за климата

Британското правителство планира да инвестира 1,6 милиарда долара, за да създаде най-мощния суперкомпютър в света, който да осигури по-точни прогнози за времето и климата. Новият суперкомпютър ще помогне да се прогнозират по-точно бурите, да се изберат..

публикувано на 17.02.20 в 10:57

Изследваният за коронавирус в Стара Загора е в много добро състояние

Състоянието на украинския гражданин, който се изследва за коронавирус, е много добро тази сутрин. Мъжът е изолиран в Клиниката по инфекциозни болести в Университетската болница "Проф. д-р Ст. Киркович" в Стара Загора, спазени се всички мерки за безопасност. Това съобщи за БТА дежурният лекар д-р Галина Йосифова. Мъжът е настанен в болницата за..

публикувано на 17.02.20 в 10:33

НАСА публикува снимка на сребърни облаци от ръба на космоса

НАСА публикува в Instagram снимка на сребърни облаци, направена от орбита. В коментар към изображението, представителите на агенцията написаха, че става въпрос за „пощенска картичка от ръба на космоса“. „Тези облаци с електрически цвят могат да се видят само когато слънцето слезе над земния хоризонт и ги освети“, обяснява НАСА. Агенцията..

публикувано на 17.02.20 в 09:30

Адресите без вода

В Добрич без вода са в кв. "Рилци", на ул. "Никола Тахтунов"- 15. В Каварна без вода са на ул. "Максим Горки" и "Добротица". Водоподаването ще бъде възстановено след 15ч. Във Варна без вода са на улиците "д-р Василаки  Пападополу", "д-р Стоян Златаров" и  "д-р Иван Тодоров" около обръщача - от 9 часа до около 17 часа.

публикувано на 17.02.20 в 09:30