Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Първи частен синдикат даде ръководството на БДЖ на прокуратурата

Снимка: БГНЕС

Ръководителите на "Холдинг БДЖ" Владимир Владимиров, Велик Занчев и директорът на "БДЖ Пътнически превози" Димитър Костадинов са поименно посочени в сигнал до главния прокурор, внесен от Първи частен синдикат, съобщават от синдиката. Сигналът е от 55 страници, в които са посочени всички нарушения с приложена документация. "Това е вторият ни сигнал в рамките на една година до прокуратурата", заяви президентът на синдиката Дамян Петров. "Очакваме най-после реални действия, защото моделът "КОЙ" е част от и от статуквото в БДЖ и е време да бъде спрян." Сигналът е подаден във връзка с продължаващи нарушения на Кодекса на труда, както и заради дискриминационни действия и изнудване на членове на Първи частен синдикат.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Иван Портних: Оставихме готови проекти за 100 млн. лева

Проекти на стойност близо 100 милиона лева е оставил предишният управленски екип на община Варна, проектите са или в начална фаза, или още не са започнали, но имат осигурено финансиране. Това съобщи във Варна бившият кмет и настоящ общински съветник Иван Портних.  Той подчерта, че някои от проектите не са били отворени, след като са видели, че..

обновено на 29.11.23 в 17:49

Задържаха варненка за цигари без бандерол на стойност 20 000 лева

56 460 къса цигари, без акцизен бандерол, на приблизителна стойност 20 000 лева бях иззети днес при проведена полицейска операция. З адържана  е 51- годишна варненка, съобщават от варненската полиция. Нарушителката е осъждана за същото престъпление през 2022г. и е с условна присъда към момента. Срещу нея е образувано досъдебно производство и е..

публикувано на 29.11.23 в 17:49

ТАСРУД: Не чакайте последния ден за подновяване на абонаментните карти

В срок до 15-и януари се очаква около 25 000 потребители на персонализирани абонаментни карти да подновят абонамента си за пътуване в градския транспорт. Картите са на преференциални цени. Те са предназначени за възрастни хора и ученици до 12 клас. С цел избягване на струпване на хора пред пунктовете от общинското предприятие ТАСРУД апелират да не се..

публикувано на 29.11.23 в 15:39
Galaxy Leader

Капитани настояват за действия на национално ниво по казуса с отвлечения кораб

Писмо до премиера и външния министър Мария Габриел с настояване за действия на национално ниво по казуса с отвлечения  кораб "Галакси Лийдър"  с двама български моряци на борда - капитана и старши помощник-капитана е изпратил капитан Димитър Димитров - председател на Европейската конфедерация на морските капитани. Няма друг начин освен политическия и..

публикувано на 29.11.23 в 14:35

Четвърто заседание само за месец за новия общински съвет в Балчик

На сесия на 30 ноември местните депутати ще разгледат актуализираната бюджетна прогноза за 2024 г., 2025 г. и 2026 г. в частта и за местни дейности на Община Балчик, както и осигуряване на 30 хиляди за общинските училища за изготвяне на технически проекти за основен ремонт на откритите спортни площадки. Отпускане лимит на гориво за автомобила,..

публикувано на 29.11.23 в 14:28

Във Варна около 5 000 украински бежанци са подпомогнати от "Каритас"

Около 5 хил. украински бежанци в района на Варна са подпомогнати от благотворителната организация на католическата църква "Каритас" през миналата година. Общо за Североизточна България цифрата е над 8 хил., каза за Радио Варна Стефан Марков от Каритас Русе, които покриват и района на Варна. Вече няколко месеца обаче действа и регионален офис на..

публикувано на 29.11.23 в 14:14
Снимката е илюстративна

Възстановяват обслужването на курсовете до сп. „Хлебозавода“

Възстановяват обслужването на курсовете до сп. „Хлебозавода“, считано от 01.12.2023 г. Те  ще са обозначени с табели 13+32. След спирка „Мир“ автобусите продължават по ул. „Мир“ до спирка „Хлебозавода“, по бул. „Христо Смирненски“ надясно, обслужват сп. „Военна болница“ и завършват курса на обръщача на бл. 22. За делник в часове от ЖП гара както..

публикувано на 29.11.23 в 14:05