Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Защо ли?

БНР Новини
Катастрофите в Кресненското дефиле напоследък са все повече.
Снимка: БГНЕС

В Благоевград се проведе обществена дискусия, главната цел на която беше да се измисли нещо, което ако не спре, поне да намали катастрофите в Кресненското дефиле, които напоследък са все повече и вземат все повече жертви. Благородно начинание, но то предизвиква повече въпроси, отколкото отговори.
Преди всичко - защо чак сега се умува върху този проблем, ако „проблем” е точната дума, когато биват убивани хора на пътя. Та това е факт от десетилетия и за него са изприказвани повече думи, отколкото по изборите за това време! Специалистите казват, че това е най-натовареният път в страната, нима това е малка причина да се направи нужното за неговата безопасност?
Както и да е - добре е когато има проблем, да се мисли. Само че на въпросното обсъждане най-разумното предложение било между двете ленти на пътното платно да се сложат прегради и така да спрат неправилните изпреварвания, които са причина за 99 на сто от катастрофите, а също да бъде пооправен стар път, по който да бъдат отклонени товарните автомобили.
И това е добре, но защо за него се сещат чак сега, след като в дефилето изгубиха живота си толкова хора?





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!