Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С 500 на сто "скочи" оборотът на нощен клуб в присъствието на данъчните

Снимка: БГНЕС

Нощен клуб по Северното Черноморие е под постоянното наблюдение на инспекторите по приходите от ТД на НАП - Варна, съобщиха от офиса на приходната агенция в Добрич.

При дистанционното наблюдение на касовия апарат на нощния клуб през юли данъчните установили, че на него се отчитат нереално ниски обороти. На място е изпратен екип, който поставил нощното заведение под постоянен физически контрол. В присъствието на инспекторите вече няколко седмици оборотът на клуба е 500 на сто повече.

Под постоянен физически контрол са и всички високооборотни дискотеки по Северното Черноморие. В присъствието на инспекторите оборотите на наблюдаваните обекти се увеличават от 50 до 100 процента.

През юли данъчните, подкрепени от колеги от други териториални дирекции, са извършили 3435 проверки за спазване на данъчното законодателство на обекти от обхвата на териториалната дирекция, като са установили 569 нарушения, за които са съставили административни актове. Освен ключовите търговски обекти по Северното Черноморие, проверките обхващат и всички търговци на дребно. В полезрението на данъчните са дори и търговците на царевица.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Възстановяването на полезащитните пояси в Добруджа е задължително

4116 лева излиза създаването на 1 декар нов полезащитен пояс. В сумата влиза раздробяване на остатъците от сечта, фрезоване с шредер, почвоподготовка, закупуване на фиданки, залесяване, отглеждане и мн.др. В същото време приходите от дървесина от същата площ са средно 926,40 лева при ясена и 489,22 лева при акацията. Данните бяха изнесени от..

публикувано на 19.10.24 в 10:29

Седмица преди изборите за 51-во НС, във Варна беше подпален партиен офис

Във Варна изгоря офис на една политическите партии, участващи в предстоящия вот на 27 октомври.От пожарната съобщиха, че при случилото се няма пострадали, както и че сградата, в която се е намирало помещението - е опушена. Офисът е изгорял напълно, след като към 4 часа тази сутрин в него е било хвърлено запалително устройство - най-вероятно..

публикувано на 19.10.24 в 10:21
язовир

Министерството на околната среда и водите потвърди ограничаването на водата от яз. "Камчия" за Варна

Изменен е графикът за разпределение на водния ресурс в язовир „Камчия“ за октомври, съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ). От там уточниха, че количествата са коригирани според потребностите, декларирани от дружествата за водоснабдяване и канализация (ВиК).Във връзка с притеснителното състояние на язовир „Камчия“ в..

публикувано на 19.10.24 в 08:36

Времето днес- отново слънчево и отново студено

И днес ще преобладава слънчево, но студено време. Във вътрешността вятърът ще е много слаб, по крайбрежието умерен от север-северозапад, следобед над целия район слаб до умерен от североизток. Във вътрешността на района на места ще се образуват слани! Максимални температури между 12° и 17°. За Варна, максимална 15°. Вълнение на морето 2-3 бала,..

публикувано на 19.10.24 в 08:20
Снимката е илюстративна.

17 секции във Варна подходящи за хора с увреждания на изборите за районни кметове

17 секции във Варна са подходящи за гласуване на избиратели с увредено зрение или затруднения в придвижването. Секциите се намират на територията на районите „Приморски“ и „Одесос“, където на 20 октомври ще се проведат частични избори за районни кметове.  Адресите на секциите са следните: За район „Одесос“: 001 НУИ "Добри Христов", ул. "Стефан..

публикувано на 18.10.24 в 19:05
архив

В неделя избираме районни кметове в "Одесос" и "Приморски"

Частични местни избори ще се проведат в неделя в двата големи района на Варна  -  "Одесос" и "Приморски". Над 200 000 души са имащите право на глас. Те могат да гласуват в 201 секции, машинен вот ще има в 198 от тях, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия Велин Жеков.  Секциите в район "Одесос" са 86, в "Приморски" - 115.  8 са..

публикувано на 18.10.24 в 17:42

Понеделник е неучебен ден в 27 училища в „Приморски“ и „Одесос“ заради изборите за районен кмет

Във връзка с провеждането на частични избори за кметове на варненските райони „Одесос“ и „Приморски“ (на 20 октомври 2024 г., неделя) кметът Благомир Коцев обяви 21 октомври 2024 г. (понеделник) за неучебен ден в 27 варненски училища в двата района. Заповедта важи само за училищата, в които ще се помещават избирателни секции в деня на частичните избори..

публикувано на 18.10.24 в 17:20