Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Венеция Караманова: Представихме се с огромно вълнение в Европейския парламент

| обновено на 08.12.16 в 14:24
Снимка: БНР
Детският радиохор отправи Коледен поздрав към депутатите в Европейския парламент. Домакин на събитието бе българският евродепутат Момчил Неков.

С огромно вълнение направихме нашето представяне и нашия поздрав пред аудиторията в Европейския парламент, разказа диригентът на Детския радиохор Венеция Караманова пред Радио София:

Децата са продължители на една много специална история в нашата култура - Детският радиохор съществува от 56 години - така че те абсолютно съзнават своята мисия и пристъпваме с амбиция към всички концерти от турнето и с желание и първият, и последният концерт да бъдат на високо ниво.

Програмата започна с "Одата на радостта" от 9-ата симфония на Бетовен - химна на Европейския съюз, а след това последва изцяло българска програма, в която бяха включени "Хубава си, моя хоро" и "Хубава си, татковино", коледарски песни и църковен репертоар.

Концертът е част от десетдневното турне в Белгия по покана на генералния секретар на Федерацията на европейските хорове към Европейския съюз Жан-Пиер ван Авермаат.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Детският хор на БНР оглася Европейския парламент

Детският радиохор ще отправи Коледен поздрав към депутатите в Европейския парламент тази вечер. Домакин на събитието е българският евродепутат Момчил Неков. Концертът е част от десетдневното турне в Белгия, по покана на генералния секретар..

публикувано на 07.12.16 в 14:17