Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рибари излизат отново на протест

Снимка: БТА

Представители на рибарски сдружения отново излизат на протест, който ще се проведе утре /5 януари / от 11.00 часа. Очаква се протестиращите да затворят канала към Варненското езеро. Това съобщи за морското предаване на Радио Варна „Море и бряг” Емил Милев – председател на сдружението „Черноморски изгрев”.

Според него в протеста ще се включат над 50 рибарски кораба от Варна, Балчик и Каварна. Те ще тръгнат от рибарското пристанище в кв. "Аспарухово", ще пристигнат на Морска гара и след това ще се върнат.

Това ще е третия рибарски протест срещу действията на Изпълнителна агенция „Рибарство и аквакултури”. Според представители на бранша, от ИАРА ги рекетират, тормозят ги, дори и физически, и им налагат необосновано високи глоби.

Радио Варна потърси за коментар и представители на ИАРА, но от там заявиха, че вече са казали всичко по темата и може би ще излязат с позиция след утрешния протест.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Адресите без ток днес

Без ток днес ще са следните адреси в обхвата на дейност на електроразпределителното дружество за регион Варна: ·   На  17.06.2024  г. В периода  08:30  ч. до  17:00  ч. Поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия , ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на: гр...

публикувано на 17.06.24 в 06:22
Залив в Балчик

Слънце и облаци в понеделник

Днес ще е предимно слънчево, в следобедните часове с купеста облачност. Ще духа слаб вятър от запад и югозапад, следобед по Черноморието – бриз. Максимални температури между 29° и 34°, по крайбрежието 26°-29°, за Варна около 28°.  Вълнение на морето 1-2 бала. Температура на морската вода 21°-23°. Изгрев на Слънцето за Варна в 5 часа и 31..

публикувано на 17.06.24 в 05:59

Затварят Южния вход на мол във Варна заради ремонтни дейности

В понеделник, 17 юни започва ремонт на подхода к ъм паркингите на търговския център на ул. "Андрей Сахаров" във Варна, от страната на Автогара Варна.  Поради тази причина в ременно ще бъде затворен Южният вход на търговския център.  Ремонтните дейности ще започнат на 17 юни (понеделник) и ще продължат до 15 юли 2024 г.  Отворени за моторни..

публикувано на 16.06.24 в 17:55

Пореден криминален случай по време на ЕВРО 2024 в Германия

Пореден криминален случай се разигра в германския град Хамбург часове преди сблъсъка от Европейското първенство по футбол между Полша и Нидерландия. Въоръжен привърженик на Нидерландия нападна полицаи, които го простреляха и нападателят бе откаран с линейка в болница в тежко състояние. Първоначално полицаите са се опитали да неутрализират мъжа със..

публикувано на 16.06.24 в 15:48

Над 90 държави подкрепят териториалната цялост на Украйна

В проектодекларацията на международната конференция, която се провежда в Швейцария, се призовава за зачитане на украинската територия и се отхвърля всяка ядрена заплаха срещу страната. Служебният министър-председател Димитър Главчев, който участва във форума, заяви, че: "България остава изцяло ангажирана със силния и единен отговор на НАТО, ЕС и..

публикувано на 16.06.24 в 15:26

СЗО: Има нужда от нови антимикробни лекарства

Има належаща нужда от нови и иновативни антимикробни лекарствени средства, които да заменят тези, които стават неефективни заради широката им употреба. Това посочва Световната здравна организация в доклад по темата, оповестен тази седмица, предава БНТ. Целта на годишния доклад на СЗО е да оцени дали настоящите научноизследователски и развойни дейности..

публикувано на 16.06.24 в 12:37

Надзирателите в Ростов са освободени, нападателите бяха ликвидирани

Надзирателите в Ростов са освободени, нападателите бяха ликвидирани Силите за сигурност освободиха двамата надзиратели в руски затвор в Ростов, които бяха взети за заложници от затворници, членове на "Ислямска държава" /ИД/. "По време на специална операция престъпниците бяха ликвидирани. Служителите, взети за заложници, бяха освободени и не са..

публикувано на 16.06.24 в 12:33