Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

6 000 потребители на "Енерго Про" във Варна и областта са без ток

Снимка: Петко Котларски

6 000 потребители на "Енерго Про" във Варна и областта са без ток в момента. 

Десет населени места са без електрозахранване. Това са Щипско, Караманите, Червенци, Вълчи дол, Стефан Караджа, Генерал Колево, Оборище, Бояна, Добрина, Манастир, Комунари, Каменар, част от Промишлените зони в Суворово и Провадия. Това съобщи за Радио Варна Николай Николов - управител на "Енерго Про Мрежи".

По думите на Николов до края на деня електрозахранването трябва да бъде възстановено.

Даниела Стойнова разговаря с Николай Николов:ВИЖТЕ ОЩЕ

Икономически университет–Варна празнува 101-та си годишнина

Икономически университет – Варна тържествено отбеляза 101-вата годишнина от основаването си на 14 май 2021 г. Официалното тържество се състоя в двора на академичната сграда. Бяха връчени академичните отличия "Студент на годината", "Докторант на годината" и наградите на отличниците от Випуск’2020 г. в образователно-квалификационните степени..

публикувано на 14.05.21 в 15:21

ЦИК ще избере състава на РИК във Варна

Представителите на парламентарно представените политически партии  във Варна не постигнаха съгласие относно ръководството на Районната избирателна комисия за предстоящите парламентарни избори,след консултации при областния управител. От "Има такъв народ" предложиха за председател Юлиян Георгиев-дългогодишен председател на Адвокатския съвет...

публикувано на 14.05.21 в 15:13
Кирил Ананиев

Ананиев: Уволненията в НАП и митниците са политически

Силно съм притеснен от случващото се през последните часове на служебния кабинет на президента Румен Радев , заяви на пресконференция в централа на ГЕРБ днес бившият финансов министър Кирил Ананиев. През последните 24 часа, без анализ и експертиза, бяха политически уволнени ръководители на възлови агенции - на НАП и на митниците. Това е кръвоносната..

публикувано на 14.05.21 в 14:35

Ректорите искат отваряне на университетите

Съветът на ректорите настоява ръководствата на висшите училища да имат право сами да вземат решение за организацията на присъственото обучение. По този начин ще бъдат възстановени всички лекции и упражнения, където това е необходимо и възможно. Председателят на съвета и ректор на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. Анастас Герджиков..

публикувано на 14.05.21 в 12:57

До десет дни става ясно за актуализацията на бюджета

В Министерството на финансите е получено писмо от ОЛАФ за 55 милиона евро, които може да се наложи да бъдат върнати. Това обяви служебният министър на финансите Асен Василев. На пресконференция в МФ той представи своя екип, както и новите назначения за директори на Агенция „Митници“ и Националната агенция по приходите. Василев обясни мотивите,..

публикувано на 14.05.21 в 12:23

НАП с нов шеф

С решение на Министерския съвет Галя Димитрова е освободена като изпълнителен директор на Националната агенция за приходите и на длъжността е назначен Румен Спецов. Румен Спецов е висококвалифициран експерт с над 10 години опит в НАП, както и с експертиза в областта на данъчната политика и законодателство и защитата на националната сигурност. Завършил..

обновено на 14.05.21 в 10:36

Първите израелски туристи пристигнаха в Слънчев бряг

Първите чуждестранни туристи пристигнаха по Южното Черноморие. С два чартърни полета от Тел Авив 214 израелски граждани бяха официално посрещнати с воден салют на летището в Бургас. Те са настанени в няколко хотели в най-големия курортен комплекс у нас - Слънчев бряг. В страната ни израелските туристи пристигнаха с отрицателен PCR тест и сертификат за..

публикувано на 14.05.21 в 10:35