Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

През пролетта ще бъде готов проектът за нова сграда на варненската библиотека

Снимка: Радио Варна

432 000 лева ще струва изготвянето на комплексния проект за нова сграда на Регионалната библиотека „Пенчо Славейков” във Варна, каза главният архитект на общината Виктор Бузев.

Възможно е до края на март той да бъде готов. Новата сграда ще бъде построена на мястото на паркинга до сградата на общината, като идеята е парко-местата да бъдат увеличени трикратно и достъпни за ползване от варненци и гостите на града.

Бузев допълни:


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Затварят Южния вход на мол във Варна заради ремонтни дейности

В понеделник, 17 юни започва ремонт на подхода к ъм паркингите на търговския център на ул. "Андрей Сахаров" във Варна, от страната на Автогара Варна.  Поради тази причина в ременно ще бъде затворен Южният вход на търговския център.  Ремонтните дейности ще започнат на 17 юни (понеделник) и ще продължат до 15 юли 2024 г.  Отворени за моторни..

публикувано на 16.06.24 в 17:55

Пореден криминален случай по време на ЕВРО 2024 в Германия

Пореден криминален случай се разигра в германския град Хамбург часове преди сблъсъка от Европейското първенство по футбол между Полша и Нидерландия. Въоръжен привърженик на Нидерландия нападна полицаи, които го простреляха и нападателят бе откаран с линейка в болница в тежко състояние. Първоначално полицаите са се опитали да неутрализират мъжа със..

публикувано на 16.06.24 в 15:48

Над 90 държави подкрепят териториалната цялост на Украйна

В проектодекларацията на международната конференция, която се провежда в Швейцария, се призовава за зачитане на украинската територия и се отхвърля всяка ядрена заплаха срещу страната. Служебният министър-председател Димитър Главчев, който участва във форума, заяви, че: "България остава изцяло ангажирана със силния и единен отговор на НАТО, ЕС и..

публикувано на 16.06.24 в 15:26

Слънчево начало на седмицата

Ще е предимно ясно и слънчево, почти тихо. По Черноморието следобед ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Минимални температури между 15° и 20°, максимални от 29° до 34°, по Черноморието между 26° и 29°, за Варна минимална около 19°, максимална около 29°.  Вълнение на морето 1-2 бала. Температура на морската вода между 21° и 24°.

публикувано на 16.06.24 в 13:10

СЗО: Има нужда от нови антимикробни лекарства

Има належаща нужда от нови и иновативни антимикробни лекарствени средства, които да заменят тези, които стават неефективни заради широката им употреба. Това посочва Световната здравна организация в доклад по темата, оповестен тази седмица, предава БНТ. Целта на годишния доклад на СЗО е да оцени дали настоящите научноизследователски и развойни дейности..

публикувано на 16.06.24 в 12:37

Надзирателите в Ростов са освободени, нападателите бяха ликвидирани

Надзирателите в Ростов са освободени, нападателите бяха ликвидирани Силите за сигурност освободиха двамата надзиратели в руски затвор в Ростов, които бяха взети за заложници от затворници, членове на "Ислямска държава" /ИД/. "По време на специална операция престъпниците бяха ликвидирани. Служителите, взети за заложници, бяха освободени и не са..

публикувано на 16.06.24 в 12:33

Нов кървав екшън на Евро 2024, Берлин е под обсада

Нов кървав екшън на Евро 2024, Берлин е под обсада Нов кървав екшън със замесени футболни фенове разтърси Германия след началото на Евро 2024. Стотици полицаи са блокирали берлинския квартал Моабит, след като неизвестен е стрелял по време на мача между Италия и Албания (2:1) в събота вечерта, информира Bild. 23-годишен мъж е сериозно пострадал. Тойй..

публикувано на 16.06.24 в 11:39