Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинските съветници в Балчик с таблети от пролетта

До пролетта Общинският съвет в Балчик предвижда въвеждането на електронна система – идея, която съществува отдавна, но все още неосъществена. Работата ще се улесни и ще бъдат спестени  средства, коментира председателят Илиян Станоев. Системата, оферирана от мобилен оператор, включва таблет за всеки общински съветник, информационно табло за гласуване и софтуер. „Целта е да се намалят разходите за хартия, които са 10-15 хиляди лева годишно. Материалите за сесията ще се изпращат в електронен вид, ще може да се гласува електронно”, уточни Станоев. Този месец общинските съветници в Добрич ще заработят с такава система, ще изчакаме да видим функционалността и. Ще предприемем тази стъпка през април или май, коментира още председателят на Общинския съвет в Балчик. По отношение намаляване на харчовете – той посочи, че разчетените пари за представителни разходи на председателя като рамка са намалени – от 18 хиляди лева на 2800 лева.Той възнамерява още да организира изнесени заседания, поне два пъти годишно. През 2017-а предвижда да има такива в Змеево и Оброчище. Поводът за това решение са упреците на хората от селата, че виждат местните избраници само по избори. Припомням бюджетът на Общински съвет – Балчик за тази година – рамката е 330 хиляди лева. Най-съществените пера са за възнаграждения – общо около 160 хиляди лева, а за горива, вода и енергия са записани 104 хиляди лева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Хванаха крадец на велосипеди в центъра на Варна

28-годишен мъж е задържан вчера в ареста на Първо Районно управление на полицията.  Чрез срязване на метална проволка той е извършил кражба на два велосипеда от вътрешен двор, който се намира в централната част на Варна.  Бързите действия на полицията довели до залавяне на извършителя, след като бил подаден сигнал от собственичката на превозните..

публикувано на 30.08.24 в 09:50
Ахмед Доган

МВР се е отзовало на два сигнала, свързани със сигурността на Ахмед Доган

МВР се е отзовало на два сигнала, от адреси в столичния квартал "Бояна" и от парк "Росенец", подадени от активисти на ДПС на телефон 112 за това, че сигурността на почетния председател на ДПС е застрашена, съобщава БНР.  Изпратени са патрули на място с цел да се гарантира обществения ред и да бъдат предотвратени противоправни действия. На място е..

публикувано на 30.08.24 в 09:14

С богата програма отбелязват 50-годишнината от откриването на Пристанищен терминал Варна-Запад

50 години от откриването на пристанищен терминал Варна-Запад се навършват на 5 септември. Събитието ще бъде отбелязано в Музея на мозайките в Девня с начален час 16.30.  Поводът ще бъде отбелязан с представяне на книга и пощенска марка, посветени на историята и развитието на терминала. Ден преди юбилейното събитие - на 4 септември в 9 часа,..

публикувано на 30.08.24 в 09:06

Над 120 кг незаконно уловени миди са засечени в района на Варна

Над 120 кг незаконно уловени черни миди са засечени в района на Варна, съобщиха от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури. На нарушителите са съставени актове. При акция на Морската гара във Варна е хванат нарушител с 12 кг черна мида, което надвишава допустимото количество, което е разрешено за улов. Мидите са върнати във водата,..

публикувано на 30.08.24 в 08:58

Автобус 409 - с временна промяна на маршрута си днес

Автобусите на „Градски транспорт“ във Варна по линия 409 след 9 часа днес, 30 август, няма да обслужват спирки „Ген. Заимов“, „Писател“, „Хоризонт“, „Журналист“, ВСУ, „Ален мак“ - двупосочно.  Автобусите след спирка „Странджа“ ще обслужват спирки „Дървен мост“, „Изгрев“, „Майстор Манол“ и спирките по маршрута до спирка „Ривиера“. Маршрутните промени..

публикувано на 30.08.24 в 08:52

Привърженици на Ахмед Доган се събраха в Росенец с призив да бъдат защитени правата му

Привърженици на Ахмед Доган са се събрали снощи пред резиденцията му в "Росенец" с призив да бъдат защитени правата му, съобщава БНР-Бургас.  "Призовавам чрез вас, медиите, служебния министър-председател, президента на България и председателя на агенция "Държавна сигурност", да осигурят правото на д-р Ахмед Доган като български гражданин. Това, което..

публикувано на 30.08.24 в 08:34

Днес определят официалните номинации за български еврокомисар

Правителството ще определи днес двете официални номинации на страната ни за български еврокомисар и ги изпраща на председателя на Европейската комисия, съобщава БНР.  Парламентарните групи, по настояване на служебния премиер, издигнаха свои кандидатури. Урсула фон дер Лайен настоя да получи български кандидатури на мъж и на жена, но снощи държавният..

публикувано на 30.08.24 в 08:23