Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на "Красна поляна": Няма да правим център за социална интеграция

Преекспонират ли се проблемите с "виетнамските общежития"

Иван Чакъров
Снимка: личен профил

Протест в столичния квартал "Красна поляна" блокира на 22 февруари два булеварда. Основното искане на недоволстващите жители на района е премахване на жилищните сгради, известни като „виетнамските общежития“, както и оставка на районния кмет. До протеста се стигна въпреки ангажиментите, поети от кмета на София Йорданка Фандъкова за осигуряване на постоянно полицейско присъствие в района и промяна на проекта за изграждане на социален център на мястото на първите 5 блока в района на "виетнамските общежития". Според Фандъкова проектът за изграждане на социалния център е в начален етап - техническо задание, а формата за кандидатстване по Оперативна програма "Региони в растеж" все още не е подадена.

Днес обаче кметът на район "Красна поляна" Иван Чакъров бе категоричен в интервю за Радио София, че в района на "Виетнамските общежития" няма да се изгражда Център за социална интеграция. Чакъров увери, че полицейското присъствие в "Красна поляна" вече е засилено. Според него обаче проблемите се преекспонират.

Районната администрация в "Красна поляна", съвместно с полицията и представители на инициативния комитет на гражданите, ще извършва проверки на адресните регистрации и настанителните заповеди на живущите във "виетнамските общежития". Ще бъде направена и проверка на всички настанителни заповеди от 1994 г. насам, като информацията ще бъде предоставена и публично.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!