Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инициативен комитет „Спасете улица „Рачински” излиза с предложение към кмета на Варна

Консултативният съвет по опазване на недвижимото културно наследство на гр. Варна към Кмета на общината ще заседава днес от 16 часа. Очаква се да бъде обсъдено предложение от Инициативен комитет „Спасете улица „Рачински” до кмета и внасянето му в Общински съвет - Варна. Тема на разговор ще е невижданото до сега унищожение на варненското недвижимо културно наследство, извършено през последните няколко месеца. Членовете на Съвета ще предложат промяна в процедурата, чрез която различните администрации да се съобразяват със становищата на експертите.

Подробности по тема очаквайте след 14 часа, когато в програмата „На светло” ще гостува Николай Савов – председател на Консултативния съвет по опазване на недвижимото културно наследство на Варна.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Протестиращи в Пчелина: Не издържаме вече! Фирмата-изпълнител: До 6 септември улиците ще бъдат възстановени

Десетки жители на местността Пчелина във Варна затвориха улица "Прилеп" за 40 минути в знак на протест за продължаващата почти две години реализация на проекта на ВиК за изграждане на  канализация.  Те казаха, че нямат достъп до домовете си, дишат прах и никой не ги информира кога приключва строителството. Методи Иванов от..

публикувано на 06.08.24 в 10:15

Ремонти в Добрич затварят временно участък от бул. "Трети март"

Във връзка с извършване на ремонтно-възстановителни дейности на уличното платно по ул. “Ген. Колев“ в участъка от ул. “Захари Стоянов“ до Бул.“ Трети март“ в Добрич, се въвежда временна организация за безопасност на движението с частично отбиване в светлата част на денонощието – както следва: ‐  На 07. 08. 2024 г. от 8:00 до 17:00 часа по..

публикувано на 06.08.24 в 09:50
Снимката е илюстративна

Пожар в Психиатричната клиника във Варна отне човешки живот

Пожар в Психиатричната клиника към Университетската болница за активно лечение "Света Марина" във Варна е възникнал снощи около 22.35 часа.  Огънят е бил само в една от стаите на болничното заведение, в която е имало един настанен пациент, който вследствие на получените около 85 % изгаряния е починал.  Причините за пожара са в процес на изясняване и по..

публикувано на 06.08.24 в 09:15

Бургас ще е домакин на първата в света Олимпиада по изкуствен интелект

Българските ученици са спечелили 58 медала от различни олимпиади по природни науки само за тази година. Това съобщи министърът на образованието и науката Галин Цоков в навечерието на Първата олимпиада по изкуствен интелект в света. Тя ще се проведе в Бургас от 10 до 14 август.  200 ученици от целия свят ще участват в олимпиадата."Вече са..

публикувано на 06.08.24 в 09:05

Жители на местността Пчелина протестират заради пътните ремонти

Протестиращите в местността Пчелина във Варна блокираха кръстовището на ул. "Прилеп" с ул. „Патриарх Максим“. Протестът продължава до 9 часа. Хората недоволстват заради безкрайния, според тях, пътен ремонт и невъзможността да достигнат до домовете си с автомобили. На протеста има представители на общината. Кристина Костадинова,..

обновено на 06.08.24 в 08:48

Къде няма да има ток на 6 август

Без ток днес във Варна: Между  8.30 и 17 ч. в местностите  Ваялар, Траката и Горна трака по ул. Весела Василева, ул. Володя Вълчев, ул. Драган Данаилов, ул. 3-та, ул. 4-та, ул. 6-та, ул. 7-ма, ул. 8-ма, ул. 11-та и ул. 12-та. Между 9 и 17 ч. ток няма да има във Варна по  ул. Владая, ул. Георги Бърнев, ул. Григорий Цамблак,  ул. Майор Минчо Димитриев,..

публикувано на 06.08.24 в 06:36

Слънце и дъжд на Преображение

Днес ще има променлива облачност, по-значителна след обяд. Главно тогава на места ще превали и прегърми, възможни са и градушки. По-интензивни и на повече места ще са явленията в Добруджа и по Северното Черноморие. Следобед вятърът във вътрешността ще се ориентира от северозапад, а по Черноморието почти през целия ден ще е от южна четвърт, ще е слаб до..

публикувано на 06.08.24 в 06:12