Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До 5 милиона лева заем за ремонт на улици тегли Община Балчик

Община Балчик ще поеме дългосрочен общински дълг, с решение от днес на местния парламент. Парите ще са до пет милиона лева и с тях ще се финансира инвестиционен кредит за подобряване на градската среда. С част от заема ще бъдат платени вече извършени дейности, както и нови – възстановяване и ремонт на асфалтови настилки, бордюри, тротоари, осветление на улици и други разходи. Крайният срок за издължаване ще бъде 10 години. В отговор на въпрос, кметът на Балчик Николай Ангелов уточни, че 500 хиляди лева са отредените пари за ново асфалтиране, но все още не е ясен списъкът с улиците, подлежащи на това. Той ще предложи със сигурност улиците „Д-р Златко Петков” и „Струма” в Балчик.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Община Балчик става съорганизатор на Фестивала на цацата в Кранево

Балчишкият парламент одобри Община Балчик да сключи договор за сътрудничество със сдружение „Зелени посоки”, което е организатор на Фестивала на цацата в Кранево. В програмата за развитие на туризма са предвидени 35 хиляди лева за събитието, което..

публикувано на 30.03.17 в 12:59
ВИЖТЕ ОЩЕ

Високи температури в 20 области, живакът ще достигне 38 градуса, за Варна 94% влажност

Обявен е жълт код за високи температури в 20 области на страната за днес, 24 август, в някои от областите термометрите ще показват 38 градуса. Във Варна и крайбрежието ще преобладава слънчево време. Сутринта ще е почти тихо, по-късно ще духа..

публикувано на 24.08.24 в 08:26

245 млн. лв. компенсации за високите цени на електроенергията за бизнеса

Над 633 хиляди небитови клиенти в България ще могат да се възползват от 100% компенсации за цена на електроенергията над 180 лв. за мегаватчас, след одобрение от Европейската комисия. Това обяви в Слънчев бряг министърът на туризма Евтим Милошев пред..

публикувано на 23.08.24 в 19:04

Италианският актьор Франко Неро получи Почетния знак на кмета на Варна

Италианският актьор Франко Неро бе удостоен с почетния знак на кмета на Варна. Той отбеляза, че наградата за него означава, че в живота си и в своята кариера е посял много. Това е едно голямо признание за мен и за моето творчество, каза той. Обикновено..

публикувано на 23.08.24 в 18:03

Пътници бутаха локомотива на влак на излизане от Пловдив

Пътници във влака Пловдив – Димитровград бутаха локомотива, за да бъде отстранена повреда. За куриозния случай съобщи във Фейсбук профила си писателката и блогър Йорданка Николова (Дани дел Нико), която е пътувала във влака, съобщава БНР. На излизане от..

публикувано на 23.08.24 в 17:34

През есента започва ремонтът на ул. "Д-р Пискюлиев"

Община Варна приключи подготовката на документацията, разрешителните и договорите за основен ремонт на ул. „Д-р Пискюлиев“ до Колхозния пазар в централната част на града. В ремонта ще бъдат вложени над 1,3 млн. лв. Проектът се финансира по програмата на..

публикувано на 23.08.24 в 16:04

Наесен възобновяват работата по доизграждане на магистрални водопроводи по пътя Варна - Златни пясъци

Наесен се възобновява работата по доизграждане на магистрални водопроводи по пътя Варна - Златния пясъци. Община Варна, „Водоснабдяване и канализация - Варна“ ООД и пътностроителните фирми обсъдиха съвместни координационни действия във връзка с..

публикувано на 23.08.24 в 14:53

Измама с карти на градския транспорт се появи и в Бургас

За интернет измама, свързана с картите за градския транспорт, предупредиха от Общината в Бургас. Във Фейсбук страница се предлага билет с валидност от шест месеца за всички линии на „Бургасбус“. Цената е малко под 4 лева. От общинския превозвач призовават..

публикувано на 23.08.24 в 14:35