Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любо Киров: "Човек влага себе си във всичко, което прави!"

Интересните срещи в ефира на Радио Варна предстоят. Много забавни водещи, много нови лица, които ще излязат от нашия ефир. Едно от тези лица ще го чувате непрекъснато - в началото на новинарските емисии, в края на новинарските емисии, в прогнозата за времето и не само... Ще ви срещнем с певеца Любо Киров, който застана пред микрофона на Радио Варна съвсем наскоро при последното си участие във Варна, за да разкаже малко повече за това с какво вълнение работи по сигналите, новите сигнали на Радио Варна, с което започна и новата ни визия още в началото на месец март.

Добър ден!

- Здравейте!

Здравейте си казваме с Любо Киров - новият звук в ефира ни. Така си позволявам да започна този разговор защото радиото имаше много голяма нужда от съживяване и много голяма нужда от пробуждане. Гласът, който нашите слушатели ще чуват при новините, при прогнозата за времето, а и не само е именно твоят.

 - Ами много се радвам, че са ви харесали сигналите, новите сигнали на Радио Варна. С маестро Живко Петров се събрахме и за по-малко от един работен ден в студиото, така станаха.

Той каза в друго интервю за Радио Варна, че на един дъх са станали.

- Когато е ясно какво трябва да се направи нещата стават. Не сме се чудели какво трябва да бъде, просто имахме време да ги направим готино ювелирно да се изпеят всички видове гласове. Дано радиоатмосферата в ефира да се е обновила дори с тези сигнали. Надявам се да се е получило.

Атмосферата е много в стил BBC. Поне на мен така ми звучи.

- Ето, вървим в света.

Говорихме си с колегите, а и отзвукът от слушателите ни е такъв, че сигналите, които се появиха в началото на  март, имат много европейско, дори световно звучене. Нещо коренно различно от това, което нашите слушатели са слушали в продължение на повече от 20 години. Аз съм от поне 15 години и работя в Радио Варна. Споменът ми е поне от около толкова 15-20 и няколко години, когато бяха сигналите с "ФСБ".

- Много се радвам след "ФСБ" ние да сме хората, които звучат в този ефир. Надявам се дълги години да е така, какво да кажа  освен, че се радвам. За мен експериментът беше успешен, в смисъл, че никога не съм правил такива неща. Аз постъпих в тия неща като с песни.

Знам, че всяка една песен, която е създадена като текст от теб, а и като музика идва по един специален начин. Всяка песен си носи заряда.  По същия начин ли беше отношението, което си вложил в нашите нови сигнали?

- Човек влага себе си във всичко, което прави дори и задачата за сигнали. Аз не съм подценил нито за момент. Още повече, че за мен това е ново и се концентрирах повече.

Между другото все ми минава тоя сигнал "Времето Радио Варна" ...

- Е, то като песен си стана.

В никакъв случай човек не може да каже, че времето ще бъде лошо с този сигнал!

- Абсолютно е така, дори и след това да кажеш, че ще вали някаква градушка пак си е ОК.

Много благодаря от името на нашите слушатели и от името на екипа на Радио Варна за новия звук в ефира ни.

- И аз Ви благодаря, и от името на маестро Живко Петров приемам благодарностите и смятам, че това е най-малкото, което може да направим за Вас.

Разговорът може да чуете в звуковия файл:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Каръл и Норман Макдоналд

"Шотландски боец" от село Куманово

Какво знаете за Шотландия? Част е от Обединеното кралство, а населението ѝ е около 5 милиона и 500 хиляди души. Известни са с характерния си, специфичен акцент в изговора на думите, който понякога затруднява общуването с тях. Шотландци са и съпрузите Норман и Каръл Макдоналд, които от години прекарват летата си в аксаковското село Куманово. Те..

публикувано на 15.07.24 в 08:20

Max Cavalera (CAVALERA CONSPIRACY, SOULFLY, екс-SEPULTURA): Важно е да не забравяме миналото

Интервю с Max Cavalera (CAVALERA CONSPIRACY, SOULFLY, екс-SEPULTURA) Кой не знае Max Cavalera, кой не е чувал за него. В рамките на година заедно с брат си Iggor, двамата презаписаха първите три издания на SEPULTURA – минилбума „Bestial Devastation”, дебюта „Morbid Visions” и „Schizophrenia”. Под името CAVALERA Max и Iggor ще направят концерт и в..

публикувано на 15.07.24 в 07:10

Биляна Раева: И магьосник да стане управител на Градски транспорт няма да обърне тенденцията дружеството да е на загуба

Общинската фирма „Градски транспорт“ продължава да е на загуба, при тези обстоятелства и магьосник да стане управител няма да обърне тенденцията. Това каза в обзорното предаване на Радио Варна „Позиция“ общинският съветник от ГЕРБ/СДС Биляна Раева. По думите и, общинският съвет продължава да е принципал на дружество „Градски транспорт“, но..

обновено на 14.07.24 в 10:40

Арх. Михий ван Дрийш: Крайбрежната алея във Варна не трябва да изглежда като автомобилна улица

Решенията за оползотворяване на морския бряг в градовете трябва да се основават на природата, смята главният архитект на Грьонинген в Кралство Нидерландия Михий ван Дрийш. Паркът и плажната ивица във Варна са уникални. Крайбрежната алея не трябва да изглежда като автомобилн аулица, а да бъде по-удобна за пешеходци и велосипедисти, както и да..

публикувано на 13.07.24 в 16:15
Петра Димитрова

Изложбата на Петра Димитрова - протест срещу консуматорството в съвременното общество

Летният сезон в Галерия A&G Art Meeting, Варна,  продължава със самостоятелна изложба живопис на една млада художничка – Петра Димитрова.  Все още в началото на творческия си път, Петра вече е разпознаваем автор, който изгражда собствен, провокативен стил на изразяване. Познаваме от предишни нейни представяния интереса и към..

публикувано на 12.07.24 в 08:10
Симеон Димов и Хенри Ескелинен

Симеон и Хенри - новите лица на Варненския театър

Две нови лица ще виждат любителите на театралното изкуство във Варна. Част от трупата на Драматичен театър "Стоян Бъчваров" от това лято са Симеон Димов и Хенри Ескелинен. Във визитката на 26-годишния Симеон е записано, че е роден в Бургас, където през 2016 завършва Националното училище за музикално и сценично изкуство "проф. Панчо Владигеров" със..

публикувано на 11.07.24 в 08:00

Писателката Ина Иванова: Изкуството има силата да ни връща базовите човешки настройки

„Не тръгва ли понякога времето срещу търсача, не му ли показва на ъгъла част от лицето си, не разкрива ли в дребна ежедневна случайност забулените следи на предстоящото?  А не е ли любовта единственият възможен начин да прекосиш живота?" Новата книга с разкази на Ина Иванова "И винаги любовта" бе представена пред четящата публика във Варна...

публикувано на 10.07.24 в 08:05