Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фондация "Лале" връчва наградите "Проект на годината"

Мария Петкова: Не се чува достатъчно често за "тихата" работа в социалната сфера

22 проекта от цялата страна са отличени с признанието "Проект на годината 2016". Представители на бизнес организации, медии, дейци на културата определят най-добрите от тях по резултатите, устойчивостта, финансовата ефективност и целевите групи, към които са насочени. Тази вечер в литературния клуб "Перото" в НДК е церемонията по връчването на годишните награди в тази инициатива.

Мария Петкова, председател на Фондация "Лале", която организира конкурса, посочи пред Радио София, че е трудно да се сравняват дейности, групи или нужди, поради което са били възприети посочените ясни и категорични критерии. В журито пък участват изявени профисоналисти като Севда Шишманова, Никола Добрев, Виолина Маринова, Манол Пейков и др.

Наградата представлява специална бронзова статуетка, дело на проф. Георги Чапкънов. Навремето, когато бил помолен да изработи статуетката, проф. Чапкънов казал: То е ясно, че ще има лале, защото вие сте Фондация "Лале". Но няма да е само това - ще има и ръка. Защото човешката ръка е която прави нещата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!