Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БЧК с концерт в подкрепа на социално слаби деца

Доброволците от младежката организация на Български Червен кръст  във Варна организират концерт в подкрепа на провежданата от тях програма „Топъл обяд” , която подпомага ученици в неравностойно положение в училища от цялата страна.

Програмата  допринася за превенция на отпадане от образование, нормалното физическо развитие на подрастващите, намалява заболеваемостта сред тях, произтичаща от нередовно и непълноценно хранене.

Благотворителният концерт ще се проведе от 17.00 часа в зала Пленарна на Община Варна и участие ще вземат много изпълнители , танцови и спортни състави:Славин Славчев, Кристина Шидерова от Кралската консерватория по съвременни танци (Мадрид,Испания), Театрална школа "Щурче", Боян Фърцов, МТС "Дивни танци", Рок група "Deus of rock", Група "Терца", Група "Шепот", Карате клуб "Будошин", Балет "Никита", Габриела Гайдаджиева, Тайра Галиева, Красимир Васов, Бойчо Йоргакиев, София Христова, Деница Григорова, Габриела Колева, Jан Бекиров, Ива Кирякова, Ивайла Петрова, Ивайло Георгиев. Концертът се осъществява със специалното съдействие на Община Варна и копирен център"ПАУС". 

През миналата година по програмата на Българския червен кръст във Варна топъл обяд получиха 96 деца от социално слаби семейства, сираци и полусираци от Варна и Вълчи дол.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Церемония по награждаването на регата "Порт Варна" (ВИДЕО)

Преди малко завърши церемонията по връчването на наградите на призьорите в 48-та ветроходна регата "Порт-Варна".  Победителите в класовете и класиралите се на второ и трето място получиха купи.

публикувано на 25.08.24 в 18:01

Българо-украинска продукция „Краят на реката“ е единственият български филм, който участва в „Любовта е лудост“

Филмът „Краят на реката“, българо-украинска продукция, е единственият български филм, който участва в конкурсната програма на Международния филмов фестивал „Любовта е лудост“. Режисьорът на лентата Васил Барков е бесарабски българин и е преминал заедно с екипа си през предизвикателствата на пандемията, а сега и на войната в Украйна...

публикувано на 25.08.24 в 14:01

Един градус по-малко в температурата за понеделник

Ще е предимно ясно, до обяд слънчево, но сутринта на места ще има условия за намалена видимост или ниска облачност и в крайните югоизточни части на района не е изключено за кратко да превали. Следобед ще се увеличат средната и високата облачност, но валежи са по-малко вероятни.  През нощта ще духа слаб северен вятър, а утре умерен от североизток...

публикувано на 25.08.24 в 13:10

Трети ден Рила гори

Продължава пожарът в Рила, гасенето на пожара е изключително трудно заради високата надморска височина, предаде кореспондентът на БГНЕС от региона. Пожарът бушува на територията на Националния парк над село Бистрица вече трети ден. Огнището е под Черни връх - в алпийската част на планината, на около..

публикувано на 25.08.24 в 13:07

Сезонни работници избягаха от работодателите си след седмица престой в Слънчев бряг

Сезонни работници,  наети от трети страни избягаха от работодателите си. За това съобщиха самите потърпевши хотелиери. Става дума за служители от Непал и Шри Ланка, които изчезнали без следа още след първата седмица престой в Слънчев бряг, предава NOVA. Към момента данните от полицията са, че изчезналите са четирима регистрирани у нас..

публикувано на 25.08.24 в 10:00

Започва Международната колоездачна обиколка на България

От днес до 29 август, четвъртък, ще се проведе 71-та Международна колоездачна обиколка на България. За повишаване безопасността на движение е необходимо шофьорите да карат внимателно , да спазват пътната сигнализация и въведената временна организация, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Обиколката днес ще..

публикувано на 25.08.24 в 09:38
Снимката е илюстративна

Мъж обра жилище в София, докато собственичката е в него

26-годишен мъж е задържан тази нощ, след като обра жилище в София, докато собственичката е в него. Сигналът е подаден малко преди полунощ. Жената, която живее в апартамента, намиращ се на улица "Вардар", е заварила крадеца в спалнята си и го подгонила.  В опита си да избяга той е скочил и бил заловен от патрул на Трето полицейско..

публикувано на 25.08.24 в 09:35