Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Master Class за бъдещи булки организират във Варна

"Мастър клас за бъдещи булки" ще се проведе днес във Варна. Целта на обучението е бъдещите младоженци да получат информация през какви етапи преминава организацията на едно събитие и кои са ключовите моменти в подготовката.

В мастър класа са застъпени: изготвянето на сватбен бюджет, разделение по приоритети, правилен избор на локация за сватбата, избор на ритуали и игри, цветове и стилове на декорацията и т.н. Повече подробности чуйте от интервюто на Сияна Спиридонова с Никол Новкова – сертифициран сватбен агент и организатор на обучението:




-  Трябва много добре да се обмисли бюджетът за една сватба, защото много често се получават разминавания още от началото – по време на отделянето на средства и по време на формиране на сватбения бюджет. Важен е подборът на правилните специалисти и изборът на правилното място за сватбата, така че накрая младоженците да получат от събитието точно това, за което са мечтали и очаквали.

-  Кои са ключовите моменти в организацията на сватбения ден?

-  Трябва да е едно добре структурирано и организирано събитие. Гостите обичат да им бъде така направена сватбата, че да не усещат напрежение, да не се налага да изчакват или да стоят без да знаят накъде ще отиват. Когато е добре организирана една сватба, когато се знае кой какви задължения има, кое след кое следва, когато часовете са добре разпределени за случващите се събития, тогава гостите са доволни и удовлетворени от това, че е отделено време и внимание, за да се чувстват те комфортно. След това се отблагодаряват като бъдат едни весели гости, спомагащи за събитието да бъде весело, щастливо и такова каквото им се иска на всички младоженци.

-  На събитието ще присъстват специалисти – гост-лектори. Кои са те?

-  Обмислихме какви специалисти да бъдат включени. Двете звена, които най-много вълнуват булките са фотографията и флористиката – цветята, които присъстват под различна форма на сватбата им. Смея да кажа, че съм поканила едни от най-добрите специалисти в тези области във Варна – флористът Ивайло Иванов и фотографите Михаела Димитрова и Станислав Сивев. Те са достатъчно опитни в областта си и смятам, че ще дадат едни много полезни съвети и ще кажат неща, върху които могат да се замислят бъдещите младоженци.

-  Въпросът е субективен, но колко струва една средностатистическа сватба във Варна?

-  В зависимост от това каква локация е избрана, къде е мястото и колко е вложено във всеки един етап от това събитие, средно бих казала, че около 15 000 лв. до 20 000 лв. е един среден бюджет за да една сватба, за да бъде тя изпипана до последния елемент.

-  „Мастър класът за бъдещи булки” ще има ли вход и какъв е той?

-  Решихме да бъде безплатен, защото за нас е важно бъдещите младоженци да имат правилната информация и да знаят какво точно трябва да изискват, както от специалистите, които наемат, така и от самите себе си, когато започнат организирането на едно такова събитие.

Обучението ще се проведе на ул. „Ангел Кънчев” 5А във Варна, от 17.00 часа днес.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Каръл и Норман Макдоналд

"Шотландски боец" от село Куманово

Какво знаете за Шотландия? Част е от Обединеното кралство, а населението ѝ е около 5 милиона и 500 хиляди души. Известни са с характерния си, специфичен акцент в изговора на думите, който понякога затруднява общуването с тях. Шотландци са и съпрузите Норман и Каръл Макдоналд, които от години прекарват летата си в аксаковското село Куманово. Те..

публикувано на 15.07.24 в 08:20

Max Cavalera (CAVALERA CONSPIRACY, SOULFLY, екс-SEPULTURA): Важно е да не забравяме миналото

Интервю с Max Cavalera (CAVALERA CONSPIRACY, SOULFLY, екс-SEPULTURA) Кой не знае Max Cavalera, кой не е чувал за него. В рамките на година заедно с брат си Iggor, двамата презаписаха първите три издания на SEPULTURA – минилбума „Bestial Devastation”, дебюта „Morbid Visions” и „Schizophrenia”. Под името CAVALERA Max и Iggor ще направят концерт и в..

публикувано на 15.07.24 в 07:10

Биляна Раева: И магьосник да стане управител на Градски транспорт няма да обърне тенденцията дружеството да е на загуба

Общинската фирма „Градски транспорт“ продължава да е на загуба, при тези обстоятелства и магьосник да стане управител няма да обърне тенденцията. Това каза в обзорното предаване на Радио Варна „Позиция“ общинският съветник от ГЕРБ/СДС Биляна Раева. По думите и, общинският съвет продължава да е принципал на дружество „Градски транспорт“, но..

обновено на 14.07.24 в 10:40

Арх. Михий ван Дрийш: Крайбрежната алея във Варна не трябва да изглежда като автомобилна улица

Решенията за оползотворяване на морския бряг в градовете трябва да се основават на природата, смята главният архитект на Грьонинген в Кралство Нидерландия Михий ван Дрийш. Паркът и плажната ивица във Варна са уникални. Крайбрежната алея не трябва да изглежда като автомобилн аулица, а да бъде по-удобна за пешеходци и велосипедисти, както и да..

публикувано на 13.07.24 в 16:15
Петра Димитрова

Изложбата на Петра Димитрова - протест срещу консуматорството в съвременното общество

Летният сезон в Галерия A&G Art Meeting, Варна,  продължава със самостоятелна изложба живопис на една млада художничка – Петра Димитрова.  Все още в началото на творческия си път, Петра вече е разпознаваем автор, който изгражда собствен, провокативен стил на изразяване. Познаваме от предишни нейни представяния интереса и към..

публикувано на 12.07.24 в 08:10
Симеон Димов и Хенри Ескелинен

Симеон и Хенри - новите лица на Варненския театър

Две нови лица ще виждат любителите на театралното изкуство във Варна. Част от трупата на Драматичен театър "Стоян Бъчваров" от това лято са Симеон Димов и Хенри Ескелинен. Във визитката на 26-годишния Симеон е записано, че е роден в Бургас, където през 2016 завършва Националното училище за музикално и сценично изкуство "проф. Панчо Владигеров" със..

публикувано на 11.07.24 в 08:00

Писателката Ина Иванова: Изкуството има силата да ни връща базовите човешки настройки

„Не тръгва ли понякога времето срещу търсача, не му ли показва на ъгъла част от лицето си, не разкрива ли в дребна ежедневна случайност забулените следи на предстоящото?  А не е ли любовта единственият възможен начин да прекосиш живота?" Новата книга с разкази на Ина Иванова "И винаги любовта" бе представена пред четящата публика във Варна...

публикувано на 10.07.24 в 08:05