Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Народен театър „Иван Вазов“ представя „Богът на касапницата“

| обновено на 04.06.17 в 11:47

4 и 5 юни, 19.00 часа - Драматичен театър - Основна сцена

Международен театрален фестивал "Варненско лято" 2017 | Основна програма - Българска селекция

Народен театър „Иван Вазов“ представя БОГЪТ НА КАСАПНИЦАТА

превод от френски език: Снежина Русинова-Здравкова
режисьор: Антон Угринов
сценография и костюми: Никола Тороманов
композитор: Калин Николов
асистент на художника: Андреа Попова
 
участват: Александра Василева, Владимир Карамазов, Радена Вълканова, Юлиан Вергов

Две момчета са се сбили и едното остава с два счупени зъба. Това произшествие става повод техните родители да се срещнат с намерението благоприлично и разумно да обсъдят ситуацията. Но тънката повърхност на любезния разговор се пропуква и става все по-трудно да се установи кой е виновен за проявената агресия.

„Богът на касапницата“ е майсторски написана пиеса на френската авторка Ясмина Реза, отличена с престижни награди. Нейните пиеси умело съчетават формата на брилянтна комедия с тънка ирония и внимателно портретиране на парадоксите на съвременните обществени порядки. Героите на тази горчива комедия губят контрол над себе си подобно на излезлия от контрол свят днес. Един силен актьорски спектакъл, в който отекват важни въпроси.

Номинация „Аскеер“ 2017 за водеща женска роля (Александра Василева, Радена Вълканова), за водеща мъжка роля (Владимир Карамазов) и за най-добро представление
ВИЖТЕ ОЩЕ

Празник на музиката в понеделник във Варна

Празник на музиката ще се проведе за десета поредна година във Варна. Организатори на събитието са Франкофонският център, Международният френски лицей „Шарл Перо“. В понеделник - на 21 юни, между 14 и 21 ч. на сцена „Раковина“ в Морската градина, ще..

публикувано на 19.06.21 в 16:40

Поздрави от цял свят за 30-годишнината на „Откритие“

В своята 30-годишнина Международният музикален фестивал „Откритие“ се връща назад, за да си припомни важни моменти в неговата история. Изпълнители и автори на песни от цял свят изпращат своите поздрави за юбилея на фестивала, с който те си спомнят Варна и България. Спомените на участници и гости във фестивала са интересни за неговата история..

публикувано на 19.06.21 в 11:05

Селекция от 108 световни фотографии на 14-ия Международен фотографски салон Варна 2021

Избрана селекция от 108 фотографии на творци от целия свят ще бъдат показани на 14-ия Международен фотографски салон Варна 2021. Традиционно изложбата представя виртуозите на световното фотографското изкуство в морската столица, радва граждани, туристи и гости, обогатява летния културен афиш. Тя ще бъде разположена на алеята пред Морското казино..

обновено на 18.06.21 в 15:44

Живопис от пленера "Европейски хоризонти" ви очаква в ХГ - Балчик и още две изложби този месец

26 творби на 13 автори от България, Турция, Русия и Молдова. Това е резултатът от 13-ото издание на пленера „Европейски хоризонти“, който се проведе в Балчик от 7 до 15 юни, на 16 юни бе подредена живописна изложба. Тя може да бъде разгледана в градската галерия до 18 юли.  Още за юнските изложби от уредника в Художествена галерия – Балчик Николина..

публикувано на 18.06.21 в 11:05

Варна – перлата на Черно море - на плаж преди 100 години

От днес в Музея за нова история на Варна е подредена изложбата “Варна – перлата на Черно море. На плаж преди 100 години”. Посетителите ще могат да видят експонати от фондовете на отдели “Нова история” и “Най-нова история” към Регионалния исторически музей във Варна, като част от тях напускат за първи път хранилищата. С тях се проследява..

публикувано на 18.06.21 в 09:21

Цветовете на Дивия Запад представя Арменак Мазлумян във фотоизложба

   След тридесет години отсъствие от родния град Варна, с епизодични и  кратки визити, Арменак Мазлумян напомня за себе си. С тази изложба той иска да се свърже отново с хората, с които времето го е раздалечило. Би искал да си върне онова свойско кимване за поздрав, което започва да му липсва и което е присъщо само за народите, попили слънце в..

обновено на 18.06.21 в 09:14

Изложба за 110 години дипломатически отношения между България и Испания откриха във Варна

Изложба, посветена на 110 - годишнината от установяването на дипломатическите отношения между Испания и България, с наслов „Дипломация през сърцата на два народа” беше открита в сградата на Държавния архив във Варна в присъствието на Анхел Санта Мария-съветник по въпросите на образованието в посолството на Кралство Испания, на Христо Досев-почетен..

обновено на 17.06.21 в 09:31