Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Народен театър „Иван Вазов“ представя „Богът на касапницата“

Снимка: Международен театрален фестивал "Варненско лято"

4 и 5 юни, 19.00 часа - Драматичен театър - Основна сцена

Международен театрален фестивал "Варненско лято" 2017 | Основна програма - Българска селекция

Народен театър „Иван Вазов“ представя БОГЪТ НА КАСАПНИЦАТА

превод от френски език: Снежина Русинова-Здравкова
режисьор: Антон Угринов
сценография и костюми: Никола Тороманов
композитор: Калин Николов
асистент на художника: Андреа Попова
 
участват: Александра Василева, Владимир Карамазов, Радена Вълканова, Юлиан Вергов

Две момчета са се сбили и едното остава с два счупени зъба. Това произшествие става повод техните родители да се срещнат с намерението благоприлично и разумно да обсъдят ситуацията. Но тънката повърхност на любезния разговор се пропуква и става все по-трудно да се установи кой е виновен за проявената агресия.

„Богът на касапницата“ е майсторски написана пиеса на френската авторка Ясмина Реза, отличена с престижни награди. Нейните пиеси умело съчетават формата на брилянтна комедия с тънка ирония и внимателно портретиране на парадоксите на съвременните обществени порядки. Героите на тази горчива комедия губят контрол над себе си подобно на излезлия от контрол свят днес. Един силен актьорски спектакъл, в който отекват важни въпроси.

Номинация „Аскеер“ 2017 за водеща женска роля (Александра Василева, Радена Вълканова), за водеща мъжка роля (Владимир Карамазов) и за най-добро представление

ВИЖТЕ ОЩЕ

ГХГ- Варна представя изложба, блестяща с великолепието на багрите си

На 15 юни 2021 г. варненската публика ще се срещне с популярния руски художник Владимир Пронин, който създава свой самобитен стил, инспириран от традициите на византийската мозайка и православната икона. Ярката орнаменталност на работите на Пронин дава основание на специалистите да определят стила му като орнаментален неосимволизъм. В..

публикувано на 15.06.21 в 06:15

Варна вече има портрет в 100 живописни платна

Галерия „Арт Маркони” представя изложба-живопис  ПОРТРЕТ НА ВАРНА В СТО ЖИВОПИСНИ ПЛАТНА с участието на: Ангел Атанасов/Ачо /, Александра Попова, Анна Борисова- Емилова, Антон Антонов, Анатолий Панагонов, Валентина Чернева/Чери/, Васил Петров, Венцислав Марков, арх. Владимир Рачев, Георги Кенаров, Деница Милен Маринова, Димитър..

публикувано на 14.06.21 в 17:46

Наградиха лауреатите на 15-я Национален конкурс за авторски текстове на английски и немски език

Националният литературен конкурс за създаване на авторски текстове на английски и немски език „Този безкраен свят“ се проведе за 15-ти пореден път. Негови организатори са Първа езикова гимназия - Варна, Министерството на науката и образованието, Община Варна и Фондация „Българска памет“. Над 150 творби на младежи от цяла България се..

публикувано на 14.06.21 в 17:09

Откриват изложба на Стефан Стефанов в Художествената галерия в Добрич

Художествената галерия в Добрич представя изложба фотография на Стефан Илиев Стефанов. Роден е на 28 април 1964 г. в Добрич. Дългогодишен графичен дизайнер във в-к „Добруджанска трибуна“, авторът оформя визуалния облик на вестника и подбира снимки от най-значимите обществени събития в града и региона. В периода 1985-1992 г. участва в изложбите на..

публикувано на 14.06.21 в 15:48

"Мигове от пътя" - изложба на Христо Йотов във Варна

Най-новите драматургични истории, претворени в живописни картини от талантливия художник с неизчерпаемо въображение представя във варненската галерия "Папийон" художникът Христо Йотов. Поднесени с елегантно чувство за хумор, неговите завладяващи имагинерни разкази за хората и обикновените житейски страсти често въздействат като прекрасна кинотворба или..

публикувано на 14.06.21 в 15:18

Росен Германов с изложба икони в Градската художествена галерия на Варна

Един варненски художник, посветен на каноничната традиция на българската икона, ще подреди над 25 свои работи в Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ – Варна. Поводът е 60-годишнината на автора – Росен Германов, популярен в града като Даскала. Той е подготвил колекция от над 30 икони, създадени предимно в последните години с няколко..

обновено на 14.06.21 в 15:04

Селекция от 108 световни фотографии на 14-ия Международен фотографски салон Варна 2021

Избрана селекция от 108 фотографии на творци от целия свят ще бъдат показани на 14-ия Международен фотографски салон Варна 2021. Традиционно изложбата представя виртуозите на световното фотографското изкуство в морската столица, радва граждани, туристи и гости, обогатява летния културен афиш. Тя ще бъде разположена на алеята пред Морското казино..

публикувано на 14.06.21 в 11:43