Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Народен театър „Иван Вазов“ представя „Богът на касапницата“

Снимка: Международен театрален фестивал "Варненско лято"

4 и 5 юни, 19.00 часа - Драматичен театър - Основна сцена

Международен театрален фестивал "Варненско лято" 2017 | Основна програма - Българска селекция

Народен театър „Иван Вазов“ представя БОГЪТ НА КАСАПНИЦАТА

превод от френски език: Снежина Русинова-Здравкова
режисьор: Антон Угринов
сценография и костюми: Никола Тороманов
композитор: Калин Николов
асистент на художника: Андреа Попова
 
участват: Александра Василева, Владимир Карамазов, Радена Вълканова, Юлиан Вергов

Две момчета са се сбили и едното остава с два счупени зъба. Това произшествие става повод техните родители да се срещнат с намерението благоприлично и разумно да обсъдят ситуацията. Но тънката повърхност на любезния разговор се пропуква и става все по-трудно да се установи кой е виновен за проявената агресия.

„Богът на касапницата“ е майсторски написана пиеса на френската авторка Ясмина Реза, отличена с престижни награди. Нейните пиеси умело съчетават формата на брилянтна комедия с тънка ирония и внимателно портретиране на парадоксите на съвременните обществени порядки. Героите на тази горчива комедия губят контрол над себе си подобно на излезлия от контрол свят днес. Един силен актьорски спектакъл, в който отекват важни въпроси.

Номинация „Аскеер“ 2017 за водеща женска роля (Александра Василева, Радена Вълканова), за водеща мъжка роля (Владимир Карамазов) и за най-добро представление



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Почина историкът Дарин Канавров

На 68-годишна възраст почина историкът Дарин Канавров, съобщават колегите му. В продължение на 38 години работи в Исторически музей - Балчик, като през годините е изпълнявал длъжностите: директор, главен уредник и уредник в музея. Има над 200 публикации в периодичния печат, в различни списания и научни сборници.Най-значимите му книги: „Военноморски..

публикувано на 29.07.24 в 14:28

Приключи Международната танцова академия „Варна”

С гала концерт на сцената на Театрално-музикалния продуцентски център във Варна приключи поредното издание на Международната танцова академия „Варна”, която се проведе от 18 юли до днес. Академията е създадена от фондация „Калина Богоева“ и ръководена от известната прима и балетен педагог.  49 бяха участниците в това издание, които получиха своите..

публикувано на 28.07.24 в 15:35

RADAR #11 - начало на нова декада за международния фестивал

Единадесетото издание на фестивала RADAR  представя вълнуваща програма от артистични изяви извън стандартите. От 2 до 4 август Варна ще бъде пресечна точка на аудио-визуалните изкуства в рамките на 8 концерта и две творчески работилници с участието на над 30 музиканти и визуални артисти. От джаз и електроника до бийтбокс, от ренесанс и авангард..

публикувано на 28.07.24 в 11:47

Концерт в музеен комплекс „Аладжа манастир“ в понеделник

На 29 юли /понеделник/ от 14:00 ч., в музеен комплекс „Аладжа манастир“ ще се проведе концерт на Дамския камерен хор при храм „Св. Атанасий“ под надслов „Духовен полет на крилете на църковните песнопения и българските народни песни“.  В програмата ще прозвучат произведения от български и чужди композитори. Диригент – Евгения Григорова.  Солисти –..

публикувано на 28.07.24 в 11:37

Първа пичинг сесия за филмови проекти в рамките на София Филм Фест във Варна

София Филм Фест във Варна прави още една крачка към превръщането на Варна в привлекателна дестинация за киноиндустрията. На 3-ти август 2024г. ще се проведе първата пичинг сесия за филмови проекти в рамките на годишния културен календар на фестивала. Това е уникална възможност за всички сценаристи, режисьори и продуценти да представят своите проекти..

публикувано на 28.07.24 в 11:26

Американска пианистка с концерт при вход свободен в Градската галерия - Варна

Ана Роса Ернандес - концертен пианист, солист и педагог от САЩ с кубински корени, ще поднесе специален подарък на българската публика - концерт с вход свободен в Градската художествена галерия “Борис Георгиев” във Варна. Рециталът ще бъде на 27 юли от 18:00 часа. Ана Роса Ернандес е родена в Куба, а изпълнителската й кариера сега се развива в..

публикувано на 27.07.24 в 11:41

Концерт на площад "Независимост" за Освобождението на Варна

На 27 юли от 20.30 часа, в традиционния концерт на площад „Независимост“ по повод Освобождението на Варна от османско владичество, оркестърът на Държавна опера Варна ще поднесе на варненци и гостите на Варна интересна програма от български и руски композитори. Кръстин Настев ще дирижира концерта, в който участват солистите на оперния театър..

публикувано на 27.07.24 в 10:46