Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Летяща кола ще запали Олимпийския огън през 2020г. в Токио?

Инженери, подкрепени от автомобилна компания, направиха демонстрация на разработената от тях летяща кола, предаде Ройтерс. Те се надяват тя да запали олимпийския огън на церемонията по откриването на Летните олимпийски игри в Токио през 2020-а година. Работата по проекта води началото си от 2014-а. Лидерът на проекта Цубаса Накамура изрази надежда да проведат първия управляван от човек полет до края на следващата година, въпреки че все още са на начален етап по разработката на колата. Инженерите се надяват, че тяхната летяща кола ще бъде най-малката електрическа кола в света, която ще може да се използва в малки градски райони. Накамура допълни, че групата се надява да пуснат на пазара летящата си кола през 2025-а.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Централен плаж Варна

Хотелиер: Безумно е да правим каквито и да е намаления през септември

Вече е септември и традиционно започваме да се „ослушваме“ за по-изгодни предложения за почивка по нашето Черноморие. Доскорошната жега отстъпи, тълпите от хора понамаляха и може по-спокойно да си прекараме броените дни край морето. За родните хотелиери и това лято не беше леко – продължават проблемите с липсата на кадри, потокът от туристи не е..

публикувано на 02.09.24 в 08:00

Започва регистрацията на партиите за поредните предсрочни избори

Централната избирателна комисия започва да приема документи за регистрация на партии и коалиции за участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври.  Всеки работен ден от 2 септември до 11 септември от 9:30 до 17 часа партиите и коалициите може да подават заявление. До 11 септември ЦИК следва да регистрира партиите и коалициите за..

публикувано на 02.09.24 в 06:51

Облачно с краткотрайни валежи

Днес облачността ще е променлива, сутринта по крайбрежието по-значителна, където ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Локално са възможни по-интензивни валежи. През деня валежите постепенно ще спрат, последно по южното крайбрежие, където са възможни и по-значителни сумарни количества дъжд. Около и след обяд ще има повече слънце,..

публикувано на 02.09.24 в 06:02

Адресите без ток

На 02.09.2024 от 09:00 ч. до 16:00 ч. , поради извършване на профилактика на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Оборище. Временни смущения в електрозахранването са възможни от 09:00 ч. до 10:30 ч. и от 15:00 ч. до 16:00 ч. в районите на с. Генерал Киселово, с. Бояна, с. Звънец,..

публикувано на 02.09.24 в 05:00

Гръмотевични бури и градушки обхванаха Гърция

Силни гръмотевични бури и градушки обхванаха голяма част от Гърция през последните три дни, предаде ЕРТ. Бурите се преместиха от северна в централна Атика. Граждани съобщиха за прекъсвания на електрозахранването в северните предградия на столицата Атина. На..

публикувано на 01.09.24 в 16:08
Корнелия Нинова

Корнелия Нинова и приближените ѝ съпартийци бяха изключени от БСП

Корнелия Нинова, Георги Свиленски, Иван Ченчев и Крум Дончев бяха изключени от БСП, съобщи БНТ. Решението беше взето с над 100 гласа на Националния съвет на партията. По-рано днес привърженици на Нинова и на временното ръководство на БСП, начело с Атанас Зафиров, влязоха в пререкания пред централата на партията на "Позитано" 20. Бившият..

публикувано на 01.09.24 в 15:48

Папата Франциск поема на най-дългото и най-далечното си пътуване

Утре, на 2 септември, папа Франциск поема на 12-дневна обиколка из четири отдалечени азиатски държави. Това е най-продължителното и най-далечно пътуване, което 87-годишния Франциск предприема, откакто оглави Римокатолическата църква през 2013 г., припомнят Франс прес, Асошиейтед прес и Ройтер. Обиколката е смела стъпка, целяща отчасти да..

публикувано на 01.09.24 в 15:40