Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всички абонати, засегнати от спирането на ТЕЦ "София", ще имат топла вода до петък следобед

В ранния следобед утре всички абонати на "Топлофикация София", засегнати от спирането на работата на ТЕЦ "София" вече ще имат топла вода, съобщиха за Радио София от дружеството.

Централата възстанови работата си два дни преди обявения срок - 16 юни. Спирaнето, първоначално обявено за 10 дни, засегна част от северните и централни райони на столицата. Тъй като основните дейности по рехабилитацията са извършени, още снощи е започнало подаването на топла вода към Централна градска част, кв. "Света Троица" и "Фондови жилища", съобщи говорителят на "Топлофикация София" Елизабет Павлова. Все още обаче в някои части на центъра нямат топла вода. Днес се работи за възстановяването на топлоподаването към Зона Б-18, Зона Б-5, кв. "Баношора", кв. "Буката", района на църквата "Свети Георги".

Говорителят на "Топлофикация" добави, че част от сградите в "Младост" 3, където ремонтите започнаха още през май, ще останат без топла вода до 24 юни. Авария, станала днес сутринта наложи спиране на топлата вода и в някои части на кв. "Полигона". Екипите работят и очакванията са топлоподаването да бъде възстановено до края на деня.

Подробности за засегнатите райони - чуйте в прикачения звуков файл, a oще за инвестиционната програма на дружеството и за това как ще бъдат изчислени сметките за времето на спирането на топлоподаването - ще чуете утре в "Ритъмът на столицата"!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!