Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спряно е топлоподаването в някои части в центъра на София

Снимка: БГНЕС
Поради авария днес около обяд е спряно топлоподаването в централни части на София - в района на бул. „Васил Левски“, ул. „Искър“, ул. „Хр.Ковачев“, ул. „Стара планина“. Без топла вода са „Любен Каравелов“ № 41,43,45,47, ул. „Николай Павлович“ № 2-4,8-10, 9, ул. „Проф. Н. Михайлов“ № 6,8,10, ул. „Женева“ №1-3, бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ № 53,55,57,59.


Продължава поетапното спиране на топлоподаването в "Младост 3". Говорителят на "Топлофикация София" Елизабет Павлова уточни пред Радио София, че на всички засегнати сгради са разлепени съобщения, с които са информирани гражданите за принудителното удължаване на ремонтните дейности.

Павлова отбеляза, че топлоенергията, която в момента вече е само за подгряване на питейна вода, се отчита на всяко 1-о число от месеца и накрая общо потребената енергия през цялата година се разделя на 12 равни части, като клиентите получават приблизително еднакви сметки специално за топлата вода. Тя припомни, че е желателно при ремонти и спиране на топлата вода потребителите да не отварят кранчетата за топла вода, тъй като водомерите за топла вода отчитат преминалото количество студена.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!