Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кампанията за летните стажове е на своя финал

Засилен интерес на студентите към МВР и Министерството на правосъдието за летни стажове

Снимка: БГНЕС

Кампанията по Програмата за студентски стажове в държавната администрация е на своя финал - преди началната дата на самите стажове - на 3 юли. Тя предоставя възможности за провеждане на стажове в структурите на държавната администрация на всички нива и в цялата страна. Програмата осигурява над 1200 стажа в 43 професионални направления.

"Тази година кампанията не ни изненада. Тенденциите се запазват, даже се засилват - има голямо желание от страна на студентите към министерствата. Тази година има особен интерес, много усилен към Министерството на правосъдието, МВР. Стандартно най-интересни за студентите са МВнР, Министерството на финансите, агенциите - НАП, Агенция "Митници", Комисията за финансов надзор", обобщи в студиото на Радио София Даниела Сечкова от дирекция "Модернизация на администрацията" на Министерския съвет.

Незаетите позиции по програмата бяха обявени тази седмица, след като студентите са избрали своя стаж измежду петте желани позиции. Свободните места ще бъдат предложени на класиралите се на 3-то и 4-то място. Студентите, които са класирани на първо и второ място, могат да се регистрират чрез портала на програмата он лайн.

Стажовете ще се проведат през трите летни месеца. В първия ден студентите и техните наставници изготвят график, според желанието на студента, определят и основните му задачи.

Дирекцията "Модернизация на администрацията" подготвя от месец септември и стипендиантска програма, която гарантира на студента работно място в структурата, в която е бил на стаж.

Още подробности - чуйте интервюто с Даниела Сечкова!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!