Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Възгледите на един пън" на сцена Римски терми

3 август, четвъртък, 21:00 на сцена Римски терми

Човек от дърво прави хартия. Човек на хартия пише за друго дърво, от което прави човек, който отсича дърво и прави човек, който...

„Възгледите на един пън” е побългарен вариант на „Пинокио” от Карло Колоди. По скоро е смесица между еротична и философска шега. Как точно дървото се превръща в човек? Как човекът става от дете старец?

Теди Москов

Награда "ИКАР" 2011 за режисура на Теди Москов за спектакъла "Възгледите на един пън"

XV Международен куклен фестивал "Златният делфин" 2011
- Голямата награда "Златният делфин" за цялостен спектакъл(в раздел спектакли за възрастни) за "Възгледите на един пън"
- Награда за режисура(в раздел спектакли за възрастни) на Теди Москов за спектакъла "Възгледите на един пън"
- Награда за актьорско майсторство(в раздел спектакли за възрастни) на актьорския ансамбъл на спектакъла „Възгледите на един пън”
- Награда за сценография на Свила Величкова за "Възгледите на един пън"

Награда "Варна" 2012 за спектакъла "Възгледите на един пън" на режисьора Теди Москов

Спектакъл за възрастни!
Не се допуска присъствието на лица под 16 години!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изложбата "Срещи с безкрая" събира творби от пленер в Балчик

До 31 октомври в Художествената галерия на Балчик е подредена изложбата, резултат от деветдневния труд на художниците, участници в традиционния пленер за гр. Балчик „Художници, Балчик, Любов – Среща на европейски морета“. Пленерът и за кратко фестивал е основан през 2001 г. и не е прекъсвал изданията си вече 23 години. Във времето са създадени огромен..

публикувано на 04.10.24 в 12:00

Творби на Борис Георгиев гостуват в Градската художествена галерия - Варна

Градската художествена галерия “Борис Георгиев” - Варна, представя за пръв път две непоказвани в града произведения на своя патрон - портретни рисунки на актрисата Роза Попова (1879-1949 г.) и художествения критик Стефан Митов (1895-1963 г.), които са притежание на Софийска градска художествена галерия. Рисунките са датирани 1928 г. Борис Георгиев..

публикувано на 03.10.24 в 19:07

Представят каталога "50 години Етнографски музей - Варна"

Етнографският музей във Варна ще представи юбилейно издание, което включва 50 експоната от фонда на музея, свързани с основните теми в експозицията, която представя бита и културата на населението във Варненския регион от втората половина на ХIХ и началото на ХХ век. Изданието "50 години Етнографски музей - Варна" ще бъде представено от 16 часа на 10..

публикувано на 03.10.24 в 12:14

Керанка Далакманска с премиера на стихосбирката "Петият ъгъл" в Каварна днес

Керанка Далакманска представя днес своята нова поетична книга "Петият ъгъл". Премиерата е от 18.30 часа в Художествената галерия "Христо Градечлиев" в Каварна. Редактор на изданието е  писателят Георги Джилянов, а художник - Андрей Градечлиев.  Датата 2 октомври е значима за поетесата - днес тя празнува рожден ден и продължава да търси своя "пети..

публикувано на 02.10.24 в 10:30

В Деня на поезията и музиката балчишкият литературен клуб възобновява дейност

В навечерието на 60-ата си година Литературен клуб „Йордан Кръчмаров“ при читалище „Паисий Хилендарски – 1870“ в Балчик възобнови своята дейност – като още през септември започна творческият сезон 2024-2025г. Гости на първата творческа вечер бяха Таня Доганова - Христова - енциклопедист, диригент и кинорежисьор, създател на единствения по рода си мъжки..

публикувано на 01.10.24 в 14:24

"Дедал" приема деца за новата учебна година

Приемът за предстоящите учебни занятия в школа "Дедал" ще е на  28 септември, събота от 9 до 13 часа  в художественото ателие на школата, намиращо се на бул. "Съборни" 24, ет. 7 Обучението ще се провежда по програмата на екипа за 2024-2025 година  с мотото "Фарът на Дедал свети". Реализирането й се финансира с лични средства и средства от дарения, а за..

обновено на 27.09.24 в 10:56

Режисьорът на филма-победител на "Златна роза": В "Триумф" има много пластове

Голямата награда "Златна роза" на едноименния фестивал на българския игрален филм получи лентата на Кристина Грозева и Петър Вълчанов "Триумф", с участието на Мария Бакалова и Маргита Гошева. Двете си поделиха наградата за най-добра женска роля, а филмът получи и наградите на публиката, на Съюза на българските филмови дейци, както и отличието за..

публикувано на 27.09.24 в 09:40