Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Оборудват места за младежи със соларни панели

Снимка: Община Бургас

Оборудването на почти 40 места за младежи във Варна със соларни панели в кварталите на Варна предвижда проектът на сдружение „Няма невъзможни неща”.

Устройствата ще бъдат разположени в Младост, Владиславово, Приморски и Аспарухово.

Проектът ще бъде реализиран до средата на октомври. Същинската работа започва до дни. Тогава ще бъдат уточнени и кои ще са местата, на които ще бъдат монтирани соларните устройства.

Повече за идеята чуйте от Наталия Бонева и Диана Настева от сдружението:ВИЖТЕ ОЩЕ

Тази неделя "В двора на госпожа Виола" безплатен концерт за деца

„Приказките на Госпожа Виола“ се завръщат, но този път се получава - „В двора на Госпожа Виола”. А причината е новата лятна сцена пред НУИ „Добри Христов“. Тя е р азположена в двора пред официалния вход на историческата сграда. Това ще бъде и новото място на модула „Варненско лято за деца" от програмата на Международния музикален..

публикувано на 03.07.20 в 15:59

Александрина Пендачанска ще пее Лейди Макбет в новата премиера на Варненската опера

Голямата звезда на фестивала Опера в Летния театър, организиран от ТМПЦ – Варна, ще е Александрина Пендачанска, която ще блесне в „Макбет“ от Верди 10 и 12 август. Спектакълът е съвместна продукция с Международния музикален фестивал „Варненско лято“ 2020 Варненската опера се готви за огромно предизвикателство – премиерата на „Макбет“ –..

публикувано на 26.06.20 в 13:51

Музикална палитра във Варненска опера

Тази вечер е концертът на певци от хора на Държавна опера - Варна. Заради прогнозата за дъжд той ще се проведе от 21 часа на Основна сцена зад театъра. Солист-хористи на Варненска опера, които се изявяват успешно и в малки оперни роли, ще поднесат на любимата си публика популярни арии, дуети и песни. Концертът е с участието на художника..

публикувано на 22.06.20 в 15:52

"Движещо се тяло" от днес във Варна

Четвъртото издание на фестивала "Moving Body" започва от днес. Форумът, посветен на движението и съвременния танц, продължава до 20 октомври и включва пърформанси, срещи, ателиета и филми, посветени на движението. В рамките на форума ще бъде представен и първият брой на специализирано списание за танца във всичките му измерения. "Движещо се..

публикувано на 17.10.19 в 08:00

Търси се най-значимата доброволческа инициатива за 2019 година

За първи път Община Варна организира конкурс за доброволческа инициатива. Право на участие имат неправителствени организации и училищни настоятелства, работещи на територията на Община Варна. Участниците в конкурса трябва да  опишат реализираната от тях инициатива /до две стандартни страници/ и да изпратят формуляра до 31 октомври на..

публикувано на 15.10.19 в 06:32

12 нови български песни за деца на Европейския международен конкурс за детска песен „Златни искри“

На 19 и 20 октомври във Варна предстои седмото издание на Европейския международен конкурс за детска песен „Златни искри“. Той се провежда ежегодно във Варна, в две конкурсни линии - за песен и за изпълнител. Конкурсът е член на Световната асоциация на фестивалите, а негов организатор е фондация „Откритие“, със съдействието на..

публикувано на 11.10.19 в 10:19

Театър "Щурче" на 60!

"Театрална среща Варна" е форум на сценичните изкуства, посветен на 60-я рожден ден на театър "Щурче". В програмата са включени представления за малки и големи. Някой от тях гостуват във Варна за пръв път. В програмата са включени заглавия като: "Абсурдни времена", "Кой прибира сутрин звездите?", "Живак" и др.  За почитателите на..

обновено на 08.10.19 в 08:25