Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна рехабилитацията на пътя Варна-Добрич-Кардам

  В рамките на една година ще бъдат рехабилитирани над 40 км по път ІІ-29  Варна-Добрич-Кардам с европейски средства, по Оперативна програма „Региони в растеж“. Това съобщи председателят на АПИ Дончо Атанасов по повод символичната първа копка на 14-километров участък от пътя. Рехабилитацията обхваща отсечката от разклона за с. Стефаново, до кръговото кръстовище на Добрич и пътя за село Паскалево. Този път е един от най-важните, както за региона, така и за АПИ, посочи шефът на АПИ. Той добави, че освен европейски средства, за ремонта на най-неотложните участъци по този път ще бъдат изразходвани и средства от бюджета на пътната агенция. Рехабилитацията на участъка, която стартира днес, е на стойност 11,5 милиона лева. Строително-монтажните работи на лот 5 от ОПРР ще се изпълняват от „Инжстройинженеринг“ ЕООД. Строителният надзор ще осъществява „Трафик холдинг“ ЕООД. Авторският надзор е на „Трансконсулт-22“ ООД. На откриването днес присъстваха кметове на общини в региона, народният представител Даниела Димитрова, представители на фирмата изпълнител, зам.-областният управител Красимир Николов. В приветствието си Красимир Николов подчерта, че път ІІ-29 е изключително натоварен  целогодишно с леки, лекотоварни и тежкотоварни автомобили, които пътуват от и за Румъния и Русия и към вътрешността на страната, затова Областната администрация ще оказва максимално съдействие за изпълнение на проекта.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Бялото братство започна изграждането на лагера си на Седемте рилски езера

Бялото братство започна изграждането на лагера си при Рибното езеро в Рила - група от около 30 последователи на Петър Дънов вече са на терена. Духовната школа на Братството ще бъде открита на 1 август, а кулминацията е на 19 август, когато хиляди изпълняват ритуала - танца Паневритмия на молитвения хълм. Според издаденото..

публикувано на 21.07.24 в 15:05

Чехия ще строи нови ядрени блокове и казва сбогом на въглищата

Чехия планира най-късно до края на следващото десетилетие да се откаже от въглищните централи и ще залага все повече на атомната енергетика. Амбициозният план в програмата на кабинета заяви премиерът Петр Фиала по време на пресконференция след подписване на договор с компанията Korea Hydro & Nuclear..

публикувано на 21.07.24 в 14:32

13 катастрофи, при които са пострадали 16 души

През изминалото денонощие в България са регистрирани 13 тежки катастрофи, при които са пострадали 16 души, съобщиха от МВР. В София са се случили 14 леки и една тежка катастрофа. Пострадал е един човек. От началото на годината до момента в страната са станали 3718 катастрофи, при които са загинали 234 души, а 4594 са ранени.

публикувано на 21.07.24 в 14:00

Всички села са обезопасени, каза Калин Стоянов в село Воден

В момента ситуацията е спокойна, всички села са обезопасени, работим по няколко направления с всичката техника и хора на терен, съобщи служебният вътрешен министър Калин Стоянов, който е в с. Воден, община Болярово, област Ямбол, заедно със служебния премиер Димитър Главчев. Служебният вътрешен министър добави, че всеки момент се очаква да..

публикувано на 21.07.24 в 12:58

Натоварен трафик на ГКПП „Кулата“

Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата". Колоната от автомобили е малко над два километра. Преминаването през пункта отнема около час.  Преди обяд трафикът на граничния пункт отново беше интензивен, а колоната стигна до три километра . В следобедните часове положението беше спокойно, а автомобилите преминаваха без изчакване.  По границата..

публикувано на 21.07.24 в 12:52

Спира дейността на пунктовете за технически прегледи, които не са се свързали с Автомобилна администрация

От понеделник, 22 юли 2024 г., ще бъде преустановена дейността на пунктовете за технически прегледи, които не са осигурили свързаност на уредите за измерване (газоанализатор, димомер и спирачен стенд) със системата на ИА „Автомобилна администрация“ (ИААА). До момента 964 пункта вече предават данните автоматично, 8 са частично свързани, а 96 все още..

публикувано на 21.07.24 в 12:14

Фекални води са залели подлеза на спирка „Акациите"

Заради запушена канализационна тръба от квартал „Чайка“ във Варна фекални води са залели подлеза на спирка „Акациите“-сигнализираха граждани. Аварията е отстранена от ВИК, но подлезът е все още мръсен, а през него минават хора, установи проверка на място. Заместник-кметът по обществен ред и сигурност в общината Илия Коев каза, че е..

публикувано на 21.07.24 в 12:04