Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

До три години НАТО с военноморска база у нас?

До три години може да има военноморска база на НАТО у нас, темата е предложена за обсъждане на провеждащата се във Варна международна конференция "Стратегията на НАТО за сигурността в Черноморския регион". Това съобщи Соломон Паси - президент на Атлантическия клуб. Така, както имаме американски бази в Безмер, Ново село и Граф Игнатиево, по подобен начин имаме нужда от изграждане на натовска база на българския бряг в Черно море,  обясни Паси. Попитан - при подобна база как ще балансираме нашата политика с Русия, той отговори, че  с Русия е много важно да се говори вежливо, но в същото време трябва да бъдем и въоръжени. Соломон Паси каза още, че светът е на кръстопът и китайците са глобалисти, а американците - протекционисти.


ВИЖТЕ ОЩЕ

От утре започва ваксинирането на учителите във Варна

Ваксинирането на учителите и непедагогическия персонал в училищата и детските градини на територията на Община Варна започва от утре, съобщи за Радио Варна директорът на Дирекция „Образование и младежки дейности“ Лилия Христова. Вече има изготвен график, а вчера беше разпратена информация към желаещите къде и кога могат да се ваксинират. Според..

публикувано на 27.01.21 в 16:36

87 % изпълнение на Програмата за управление на общинските имоти за 2020 в Балчик

Отчет за състоянието на общинската собственост и резултатите от нейното управление през 2020 г. Това е едно от проектопредложенията, които ще обсъди на  месечната си сесия местният парламент в Балчик на 28 януари. 87 % е изпълнението на Програмата за управление на общинските имоти за м.г. Друго, което ще обсъждат за пореден път..

публикувано на 27.01.21 в 16:36

Полетите на Летище Варна се извършват по график

Въпреки лошото време и силния вятър в Североизточна България, към момента няма отменени полети на Летище Варна и те се извършват по график. Това съобщиха за „Радио Варна” от летището. Имало е леки закъснения по вътрешната линия София-Варна заради обработка срещу обледеняване, известна като диайсинг. Актуална информация за полетите можете да..

публикувано на 27.01.21 в 16:34

Онлайн заседание на Общински съвет - Варна в петък, 29 януари

В последия работен ден на януари варненският общински съвет ще се събере на заседание. Сесията ще започне в 9.30 Проектът за дневен ред и проектоматериалите може всеки да прочете в сайта на общинсски съвет - Варна. Заседанието отново ще се проведе неприсъствено. Те ще бъде излъчено в реално време през YouTube канала на институцията.

публикувано на 27.01.21 в 16:30

Зимната обстановка в областите Варна и Добрич към 16 ч. (обновява се)

Сложна остава зимната обстановка в областите Варна и Добрич към 16 ч. Редица малки населени места остават без ток заради мокрия сняг и скъсани електропроводи, въпреки че обстановката на места постепенно се нормализира. 65 в Североизточна България нямат ток, най-тежка е ситуацията във Варненско и Шуменско, съобщават от Енерго – Про...

обновено на 27.01.21 в 16:28

Силата за живот

Млад мъж с много рядко заболяване набира средства за лечението си като всяка нощ меси пити. Николай Дерменджиев е от Нови хан. На 33 години е. 2013 му поставят диагнозата Анкилозиращ спондилит или болест на Бехтерев, или още по-разбираемо, както той самият казва, гръбначният му стълб става като бамбукова пръчка – болестта причинява срастване на..

публикувано на 27.01.21 в 16:02

Покана за консултации за състава на РИК-Варна

Областният управител на Варненска област кани партии и коалиции за консултации за избиране на състава    РИК на Трети многомандатен изборен район – Варна  за насрочените на 4 април 2021г. парламентарни избори. Консултациите ще се проведат на 2 февриари т.г. от 11 часа. 

публикувано на 27.01.21 в 16:00