Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Варненският Комплекс за социални услуги за деца и младежи се нуждае от персонал

Варненският Комплекс за социални услуги за деца и младежи се нуждае спешно от 9 допълнителни бройки за попълване на екипа. Искането от ръководителя на Комплекса Дияна Дянкова одобриха днес членовете на комисия „Социални дейности и жилищна политика“ към Общински съвет – Варна. Разкриването на местата за детегледачи, рехабилитатор и шофьор, обаче ще бъде считано от 1-ви ноември, а не както е заявено от 1-ви август. Междувременно персоналът дава извънредни дежурства. Щатните служители получават минималната заплата от 460 лв., а работата е много тежка, затова трудно намираме желаещи, коментира за Радио Варна директорът на комплекса Дияна Дянкова. Заплатите на новоназначените ще се осигурят от бюджета за социални дейности  за т.г. Благодарение на направеното увеличение на единния разходен стандарт за 2018 г., от следващата година заплатата им ще се увеличи на 510 лв. Комплекса за социални услуги за деца и младежи обединява осем центъра за настаняване от семеен тип.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Одобриха плана за развитие на социалните услуги за 2018 г. във Варна

Годишният план за развитие на социалните услуги за 2018 г. одобриха съветниците от ПК „Социални дейности и жилищна политика“ към Общински съвет – Варна. В програмата, която подлежи на промени, са заложени общо 62 социални услуги с местно и..

публикувано на 05.10.17 в 12:24
ВИЖТЕ ОЩЕ

Трафик към Слънчев бряг

След село Баня посока Слънчев бряг има аварирал автобус, който затруднява движението и в двете посоки. Това предаде репортер на Радио Варна.  В посока Слънчев бряг колоната едва се движи. В посока Обзор също има аварирал автомобил .

публикувано на 14.07.24 в 13:26
Сградата на правителството в Скопие

Горски пожари и гореща вълна: Скопие обяви кризисно положение

7 горски пожара обхванаха Северна Македония, съобщиха официални лица, което накара правителството да обяви кризисна ситуация. По време на извънредно заседание на правителството през нощта, депутатите..

публикувано на 14.07.24 в 13:12

Спецоперация на ГДБОП в Свети Влас, има задържани

При спецакция на ГДБОП са иззети марихуана, кокаин и пари. Задържани са трима души, съобщиха от полицията Специализираната операция на територията на При спецакция на ГДБОП са иззети марихуана, кокаин и пари. Задържани са трима души, съобщиха от..

публикувано на 14.07.24 в 12:56

Реакциите на бг политиците за Тръмп

Категорично осъждам опита за убийство на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп. Насилието и омразата заплашват демократичния процес и са неприемливи. Пожелавам бързо възстановяване на президента Тръмп и на ранените. Изразявам съболезнования на..

публикувано на 14.07.24 в 10:53

Стелиян Стойчев: Ненужни горими материали из дворовете в големи количества

Изоставена къща изгоря в балчишкото село Дъбрава, а пожарът обхвана още 12 двора и стопански постройки. След четири часа борба на екипи от Балчик и Добрич с четири камиона и 10 души огнената стихия е потушена, спасени са 11 къщи, съобщи началникът..

публикувано на 14.07.24 в 10:25

Пренасочват движението по магистралата Промахон - Солун

От съображение за сигурност гръцките власти пренасочват движението от Промахон до Солун. Днес температурите ще достигнат 43 градуса , предупреждават от Гражданска защита. Овладяно е огнището между Серес и Солун , съобщават..

публикувано на 14.07.24 в 09:50

250 родолюбци по стъпките на Левски

Днес от Плевен потегля вторият лъч от Националния поход „По стъпките на Апостола“. За 30 поредна година над 250 участници ще преминат по различни маршрути на Стара планина в осем лъча, за да пристигнат в родния град на Васил Левски - Карлово на..

публикувано на 14.07.24 в 09:48