Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Журналисти бяха лектори на Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми

„Хуманизъм без сензация”  беше темата на лекцията на журналиста Емил Спахийски, която той  представи пред участниците в Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми. Спахийски обясни :









Лекция за доброволците на Червения кръст и Червения полумесец и агресията по света изнесе д-р Славита Джамбазова –заместник-генерален директор на БЧК. Утре се очакват лекциите на основателя на вестник „24 часа” Валери Найденов и на журналиста и сценариста Тома Томов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Служители на МВР излязоха на мълчалив протест във Варна

Служители от структурите на МВР във Варна излязоха днес на мълчалив протест. Те се събраха пред сградата на полицията в морската столица. Недоволството на служителите идва от факта, че много често се сменят не само министрите, но и другите ръководни кадри в МВР, което създава недоволство и в гражданите, поясни за Радио Варна ст. ком. Димитър Димитров,..

публикувано на 12.08.24 в 14:31

Инвеститор организира информационна кампания за изграждане на вятърни паркове в Добруджа

Инвеститор (ВЯТЪРЕН ПАРК ДОБРУДЖА ЕООД) организира допълнителна информационна кампания в селищата, където има инвестиционни намерения за изграждане на вятърни паркове. В община Балчик това са Соколово и Тригорци, а предстоящите датите са 14 и 16 август, в Соколово от 11.00 до 12.00 часа, а в Тригорци от 11.30 до 12.30 ч. Припомняме, продължителен дебат..

публикувано на 12.08.24 в 13:26

НПО-та искат вето на промените в Закона за предучилищно и училищно образование

Неправителствени организации и граждански активисти ще внесат днес в президентството искане за вето върху поправките в Закона за предучилищното и училищното образование, предаде БНР.  Забрана за пропаганда на нетрадиционната сексуална ориентация в градини и училища одобри НС Повод за това са приетите промени, които забраниха теми, свързани с..

публикувано на 12.08.24 в 12:11

Турнир по конен спорт в Албена на 17 и 18 август

Турнир по конен спорт ще се проведе в курортен комплекс "Албена" на 17 и 18 август.  Събитието е част от проявите за отбелязване на 55-ата годишнина на ваканционното селище.  Спортната проява ще събере  на едно място над 60 професионални и непрофесионални състезатели, придружени от най-елитните спортни коне в България. Специално за надпреварата по..

публикувано на 12.08.24 в 11:19

Подобрява се състоянието на детето, пострадало тежко на плаж в Созопол

Състоянието на детето, прегазено от трактор на плаж в Созопол, се подобрява, съобщи Нова тв. Точно преди 10 дни 9-годишното момченце бе настанено с множество наранявания в отделението по реанимация на Университетската болница за активно лечение в Бургас. То пострада тежко, след като бе заклещено в хидравличния барабан на почистваща машина на централния..

публикувано на 12.08.24 в 11:02

Варна посреща празника с по-кратка заря и лазерно шоу

С по-кратка заря посреща тази година своя празник морската столица. Това съобщи кметът на Варна Благомир Коцев, който бе гост в предаването "Чуй лятото" на БНР с водещи Георги Марков и Даниела Стойнова.  Илюминациите тази година ще бъдат от буната под Пантеона, а не от Морска гара, а целта е те да се наблюдават от повече варненци. Зарята ще бъде..

публикувано на 12.08.24 в 10:17
Снимката е илюстративна

Гърция евакуира домове и болници в района на Атина заради горските пожари

Гърция нареди евакуация на болници и домове в близост до Атина, тъй като горските пожари се разпространяват въпреки "свръхчовешките" усилия за борба с пламъците, съобщиха властите. Органите за гражданска защита наредиха още пет общини да бъдат евакуирани, след като в неделя стотици хора бяха преместени от осем села. "Силите за гражданска защита се..

публикувано на 12.08.24 в 09:17