Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Последно: Преасфалтирането на Аспарухов мост се отлага за пролетта

Няма да се въвежда временна организация на движението по Аспаруховия мост заради ремонтни дейности. Това съобщиха от Агенция пътна инфраструктура и пресцентъра на МРРБ за Радио Варна. Причината е, че е взето решение за ремонт на автомагистрала „Черно море”, която е с дължина 16 километра и ако едновременно се ремонтира 97-метровия участък на моста,това може да предизвика големи затруднения на трафика. От МРРБ  уточниха, че се започва рехабилитация на долната страна на Аспаруховия мост, а през пролетта ще се пристъпи към преасфалтиране и ремонтиране на пътните платна.

Ето какво добавиха още от Агенция "пътна инфраструктура":

Ремонтът на Аспаруховия мост във Варна започва от днес със строително-монтажни работи по долното строене на съоръжението. Поради това, че метеорологичните прогнози в следващите дни не позволяват подмяна на хидроизолацията и извършването на необходимите за това дейности, движението по моста на този етап няма да се ограничава и шофьорите ще продължат да преминават по него както обикновено.

  При подобряване на времето ще бъде въведена временна организация на движението и ще бъде затворено платното за Бургас, а трафикът ще се насочи в платното за Варна по ремонтираните през миналата година съоръжения 3 и 5. Достъпът до пристанище Варна Изток и Южната промишлената зона няма да се ограничава. Предстои и ремонт на участък от АМ „Черно море“.

  Ремонтът на съоръжение 6 от Аспаруховия моствключва бетонови работи, нова хидроизолация, фуги, асфалт, маркировка, знаци, ограничителни системи, парапети и т. н. Мостът е в експлоатация от 1976 г. и е основна връзка на ж. к. „Аспарухово“ с останалите квартали от община Варна. Ремонтът му е наложителен, тъй като не е ремонтиран от около 40 години. През миналата година със средства от републиканския бюджет започна поетапното обновяване и бяха ремонтирани три от съоръженията в посока Варна, идвайки от квартал „Аспарухово“ и АМ „Черно море“ - съоръжения 1, 3 и 5. Тази година преди началото на летния сезон завърши ремонтът на съоръжения 2 и 4.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Аспарухов мост все още е отворен за движение

Все още Аспарухов мост не е затворен за движение на автомобили, видя репортер на Радио Варна. Няма поставени предупредителни знаци, на мястото има полицейски екип. По-късно днес ще стане ясно дали моста ще бъде затворен и дали ще започнат ремотните..

публикувано на 24.10.17 в 08:48

Започва ремонтът на Аспарухов мост

От днес започва   ремонтът на Аспаруховия мост, който е част от пътя Варна - Бургас. Мостът се състои общо от 11 съоръжения,  започва обновяването на съоръжение 6, с дължина 97 метра. Днес  се изгражда временната организация за движение. Платното..

публикувано на 24.10.17 в 06:21

Ремонтът на Аспарухов мост се отлага

Ремонтът на Аспаруховия мост ще бъде отложен за следващата година. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Предвид наближаващия зимен сезон през следващите седмици не се предвижда стартирането на ремонтни дейности на Аспаруховия мост на път I-9..

публикувано на 11.10.17 в 10:36

Ремонтът на Аспарухов мост започва от вторник

Същинският ремонт на Аспарухов мост ще започне във вторник, но от утре, 23-ти октомври ще се изгради временната организация за движение. Строителните работи ще стартират във вторник сутринта. Платното за Бургас ще бъде затворено за движение, а трафикът ще..

публикувано на 22.10.17 в 16:18
ВИЖТЕ ОЩЕ
Пожар

Два големи пожара продължават да гасят огнеборците във варненско

Останалите по-рано възникнали огнища на огнената стихия са овладени.  Това каза старши комисар Тихомир Тотев-директор на варненската пожарна служба. Тотев съобщи, че екипи от военноморските сили са пристигнали на мястото на пожара край село Слънчево и..

публикувано на 14.07.24 в 20:02

Доброволците да гасят огъня само под ръководство на пожарникарите

Разраства се пожарът, възникнал между летище Варна и село Слънчево, пламъците вървят към Игнатиево и селата Припек и Баново. Десет машини, осигурени от пътно-строителните фирми, са включени в овладяването на огъня. Областният управител на Варненска..

публикувано на 14.07.24 в 18:28

От пътните фирми също предоставят багери и тежка техника за гасенето на огнищата

Областният управител на Варненска област проф.Андрияна Андреева е изпратила писмо до командира на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов с искане да се осигурят екипи от представители на ВМС ,които да подпомогнат пожарникарите в овладяване на огнищата,..

публикувано на 14.07.24 в 17:23
пожар

Пожарите стават повече, огънят върви към Игнатиево, с.Припек и с.Баново

О перативният дежурен в Областна администрация – Варна е получил от телефон 112 нови сигнали за възникнали пожари на територията на Варна и в региона. Пожар се е разгорял в района на блок 406 в квартал „Владислав Варненчик“ при..

обновено на 14.07.24 в 17:09

Утре 35 градуса във Варна

През нощта ще е предимно ясно и почти тихо. Минимални температури между 18° и 23°, по носовете до 26°. Утре ще се запази слънчево и горещо. Ще духа до умерен вятър от североизточна четвърт. Максималните температури във вътрешността ще достигат..

публикувано на 14.07.24 в 15:40
Президентите на Китай Си Цзинпин и на Русия Владимир Путин

Китай и Русия проведоха съвместен военен патрул в Тихия океан

Китай и Русия проведоха съвместно военноморско патрулиране в северната и западната част на Тихия океан, съобщи Министерството на отбраната на Пекин, цитирано от АФП. От министерството заявиха, че учението..

публикувано на 14.07.24 в 15:37
Пожар

Движението по АМ "Хемус" се пренасочва през Комитово ханче заради пожар до Слънчево

Голям пожар от двете страни на магистрала „Хемус” край Варна Пожар в сухи треви и иглолистна гора е възникнал до пътя за село Слънчево, община Аксаково. Четири екипа на Пожарната са на мястото. Движението по магистрала "Хемус" се..

публикувано на 14.07.24 в 15:19