Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Контраадмирал Митко Петев: „МТГ Делфин” има капацитет да построи корабите

Фирмата „МТГ Делфин”, която спечели конкурса за построяване на два многоцелеви патрулни кораби за военния  флот, има капацитет за изграждането им. Това заяви командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев на тържественото честване на 120-ата годишнина от създаването на Военноморска база Варна и празника на Пункта за базиране Варна. На празника присъства и министърът на отбраната Красимир Каракачанов.



Контраадмирал Петев подчерта, че за  избора на офертата на избраната фирма са оценени 932 характеристики и  тя има пет предимства:




Според контраадмирал Митко Петев до приключването на строителството на първия патрулен кораб през 2020-та година, няма проблем с боеспособността на ВМС, тъй като досега са ремонтирани четири кораби, два от тях - фрегатата „Дръзки” и  базовия  миночистач „Шквал”, вече са в Средиземно море, а минния ловец „Цибър„ ще се присъедини към тях скоро.

Снимка

Военният ритуал по повод годишнината се проведе в Пункта за базиране Варна, където тържествено бяха вдигнати националното знаме, военноморските флагове и флаговете за разцветяване.

Снимка  Снимка

Със заповед на министъра на отбраната бяха наградени военнослужещи от Военноморските сили на Република България.

Снимка



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Варненската "МТГ Делфин" ще строи корабите за армията

Варненската фирма "МТГ Делфин" АД е победителят в конкурса за изграждане на  два многоцелеви патрулни кораба за ВМС за срок от пет години-това съобщи във Варна министърът на отбраната Красимир Каракачанов.Той допълни пред репортера Даниела..

публикувано на 17.11.17 в 13:14

МТГ „Делфин“ отговаря на изискванията за проекта за нов патрулен кораб на ВМС

Българската фирма МТГ „Делфин“ АД е удовлетворила техническите и финансовите изисквания на поканата за предоставяне на оферти за придобиване на многофункционален модулен патрулен кораб за Военноморските сили...

публикувано на 15.11.17 в 16:50
ВИЖТЕ ОЩЕ
огън, пожар, дим

Пожарът до с. Слънчево е локализиран

По информация на оперативния дежурен в Областната администрация, към 22:30 пожарът до село Слънчево е локализиран. На място остават три пожарни, една се насочва към квартал "Владиславово", военнослужещите от Военноморските сили са освободени. Магистралата..

публикувано на 15.07.24 в 03:08

12 противопожарни автомобили остават и през нощта на мястото на пожара край село Слънчево

12 екипа с противопожарни автомобили остават и през нощта на мястото на пожара край село Слънчево , община Аксаково.  От Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров "са осигурили дронове, с които утре ще бъде обследван от въздуха района на пожара. В..

публикувано на 14.07.24 в 21:53
Пожар

Два големи пожара продължават да гасят огнеборците във варненско

Останалите по-рано възникнали огнища на огнената стихия са овладени.  Това каза старши комисар Тихомир Тотев-директор на варненската пожарна служба. Тотев съобщи, че екипи от военноморските сили са пристигнали на мястото на пожара край село Слънчево и..

публикувано на 14.07.24 в 20:02

Доброволците да гасят огъня само под ръководство на пожарникарите

Разраства се пожарът, възникнал между летище Варна и село Слънчево, пламъците вървят към Игнатиево и селата Припек и Баново. Десет машини, осигурени от пътно-строителните фирми, са включени в овладяването на огъня. Областният управител на Варненска..

публикувано на 14.07.24 в 18:28

От пътните фирми също предоставят багери и тежка техника за гасенето на огнищата

Областният управител на Варненска област проф.Андрияна Андреева е изпратила писмо до командира на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов с искане да се осигурят екипи от представители на ВМС ,които да подпомогнат пожарникарите в овладяване на огнищата,..

публикувано на 14.07.24 в 17:23
пожар

Пожарите стават повече, огънят върви към Игнатиево, с.Припек и с.Баново

О перативният дежурен в Областна администрация – Варна е получил от телефон 112 нови сигнали за възникнали пожари на територията на Варна и в региона. Пожар се е разгорял в района на блок 406 в квартал „Владислав Варненчик“ при..

обновено на 14.07.24 в 17:09

Утре 35 градуса във Варна

През нощта ще е предимно ясно и почти тихо. Минимални температури между 18° и 23°, по носовете до 26°. Утре ще се запази слънчево и горещо. Ще духа до умерен вятър от североизточна четвърт. Максималните температури във вътрешността ще достигат..

публикувано на 14.07.24 в 15:40