Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Празничен юбилей за танцов клуб "Кристал"

С красиви танци малките и пораснали състезатели от танцов клуб Кристал отбелязаха тържествено 30-тият рожден ден. Клубът по танци е създаден през 1987г. от Диана Филипова, като школа по спортни танци за деца при Детски комплекс - Варна. С течение на годините прераства в един от най-големите клубове в страната. Лицензиран член е на Българската федерация по спортни танци. Стотици са наградите печелени от наши двойки, многократно са печелени вицешампионски и шампионски титли в различните възрастови групи и танцови класове индивидуално танцуване. Имаме участници в световните първенства по стандартни танци в Париж през 1996 г., Братислава през 2000 г. и по латиноамерикански танци в Санкт Петербург през 2003г. В програмата формейшън стандартни танци сме трикратни държавни шампиони за 2003, 2004 и 2005г. с правото да представяме България на европейски и световни първенства. През 2005 г. сме носители на сребърно отличие с формейшън и на латиноамерикански танци от международния фестивал “Слънце, младост, красота”. През 2004 и 2005г участвахме на фестивали в Истамбул и Александропулис, където завоювахме сребърни отличия. Отново предстои пътуване до Гърция. Наши възпитаници танцуват и работят като теньори в САЩ, Германия и Гърция.

Снимка

Всяка година организираме голям национален турнир по спортни танци за купа Варна. За начинаещите танцьoри правим голям коледен концерт и купон за родители и танцьори,а също и голям концерт в края на учебната година.
В програмата ни са заложени основно 10-те състезателни танца.
Стандартни танци - английски валс, танго, виенски валс, слоуфокс, куикстеп.
Латиноамерикански танци - самба, ча-ча-ча, румба, пасо-добле, джайв.
Формейшън програма - едновременно танцуване на две до осем танцови двойки стандартни или латиноамерикански танци.
Освен задължителните състезателни танци в школите изучаваме и рокендрол, салса, мамбо, бачата, а с най-малките и специфични за възрастта им танци.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Петима юноши на "Черно море" с договори

Петима юноши от школата на Черно море подписаха договори с клуба. Константин Грахльов, Мартин Банев, Николай Костадинов, Георги Венциславов и вратарят Денислав Стойчев парафираха първите си професионални контракти с „моряците“. Петимата бяха част от дублиращия отбор на Черно море, който през миналия сезон завърши на четвърто място в Североизточна Трета..

публикувано на 18.07.24 в 10:26

Юношите загубиха от Франция

Националите под 18 години отстъпиха с 0:3 (22-25, 13-25, 22-25) пред временния лидер Франция в предпоследния мач от Група I и така загубиха всякакви шансове за място в Топ 4. Финалната четворка на Европейското първенство за мъже под 18 години (10-21 юли, София и Пловдив) ще се играе през уикенда в столичната зала "Левски София".

публикувано на 18.07.24 в 10:25

Лудогорец стигна до мачове с Динамо Минск след загуба в Батуми

Лудогорец се класира за втория квалификационен кръг на Шампионската лига, където ще се изправи срещу първенеца на Беларус Динамо Минск. Това стана факт след много мъки в Батуми, където местният Динамо победи с недостатъчното 1:0 родния първенец. Грузинците направиха вихрени първи 20 минути, в които вкараха гол, отбелязаха още един, който бе..

публикувано на 18.07.24 в 10:24

Силен трансфер в "Арда"

Изключително силен трансфер успя да направи ръководството на ПФК АРДА, след като към клуба се присъедини един от младите таланти на турския Галатасарай Йозгюр Баран Аксака. 21-годишният халф ще играе в АРДА под наем за една година. След успешни преговори между двата клуба, Йозгюр отпътува от лагера на Галатасарай в Австрия и пристигна в..

публикувано на 18.07.24 в 10:23

Говорят "звездите" на клуба по водна топка "Варна", след участие на Световно първенство

Петима национали на клуба по водна топка "Варна" участваха на Световно първенство до 16 години в Малта. Кристиян Желязков, Калоян Драганов, Марин Енчев, Георги Венов и Ники Цветков. Това са "звездите" на варненския клуб, които представяха България на големия форум. Треньор на тези момчета е Найден Найденов. Срещаме ви с младите ватерполисти...

публикувано на 17.07.24 в 11:55

УЕФА обяви идеалния отбор за Евро 2024

УЕФА обяви "идеалния " отбор на Евро 2024. Съставът: Майк Менян (Франция), Кайл Уокър (Англия), Мануел Аканжи (Швейцария), Уилям Салиба (Франция), Марк Кукурея (Испания), Родри (Испания), Дани Олмо (Испания), Фабиан Руис (Испания), Джамал Мусиала (Германия), Ламин Ямала (Испания), Нико Уилямс (Испания).

публикувано на 17.07.24 в 10:55

Килиан Мбапе: Щастлив съм !

"Чест и привилегия е да бъда играч на Реал Мадрид. Това е фантастичен ден. Очаквах страхотен ден, но беше много по-голям, отколкото някога съм си представял. Благодаря на Реал Мадрид и на всички мадридисти. Миналото е зад мен и искам да се насладя на настоящето, искам да се насладя на всяка секунда от днешния ден, защото това е исторически ден и..

публикувано на 17.07.24 в 10:53