Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Резултати от сесията на Общинския съвет в Балчик

4,5 милиона лева по дейност “Чистота” за 2018-а година утвърди на днешната си сесия Общинският съвет в Балчик. От тях почти 1 милион и 600 хиляди лева са за събиране и транспортиране на отпадъци, както и за осигуряване на съдове за смет; за третиране на са разчетени  2 млн. 234 хиляди лева; а за поддържане чистотата на уличните платна и обществени територии - 666 хиляди лева.

83 хиляди лева от парите ще бъдат само за нови контейнери и кофи. 600 000 лева са неплатените сметки от миналата година. В хода на обсъждането днес кметът на Балчик Николай Ангелов заяви, че във вторник се очаква да сключат споразумение с община Каварна за изчистване на задълженията за приетия отпадък на претоварна станция – Балчик, а съответно Белият град ще поеме плащанията си към водещия партньор в регионалното управление на отпадъците – Община Добрич. Справките за 2018 година залагат миналогодишните данни – на сепариращата инсталация в Балчик да бъдат предадени около 10 хиляди тона смет, а на депо Стожер – близо 11 хиляди тона.

Кметът съобщи още, че от 1 януари 2020 година влизат в сила задължителни промени в начина, по който се образува такса смет. Настоящото изчисляване на база данъчна оценка ще се замени с количество отпадък или брой живеещи в жилище.

Местният парламент даде днес зелена светлина на „Енерго Про“ да гради трафопост на крайбрежната алея – на улица „Самара“, във връзка с изграждането на делови хотел и подобряване захранването в района за бъдещи инвестиционни намерения.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

4,5 млн лева за почистване гласува Общинският съвет на Балчик

4,5 милиона лева по дей­ност “Чи­с­то­та” за 2018-а година утвърди на днешната си сесия Общинският съвет в Балчик. От тях по­ч­ти 1 милион и 600 хиляди лева са за съ­би­ра­не и тран­с­пор­ти­ра­не на от­па­дъ­ци, ка­к­то и за оси­гу­ря­ва­не на..

публикувано на 11.01.18 в 11:21
ВИЖТЕ ОЩЕ

В неделя ще е горещо, възможни са превалявания и градушки

През нощта ще е предимно ясно, а утре до обяд слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно във вътрешността ще паднат краткотрайни валежи с гръмотевици, възможни са и градушки. Ще духа слаб, по Черноморието..

публикувано на 20.07.24 в 16:37

Тома Белев: За 17 години в огромна част от населените места на воден режим в България не е променено нищо

Според официалната статистика, над 300 населени места в България или около 200 хиляди души са в режим на водата. По неофициални данни, тези места са три пъти повече. Това каза в обзорното предаване на Радио Варна „Позиция“ Тома Белев от „Зелено..

публикувано на 20.07.24 в 14:15

1/3 от валидаторите в "Градски транспорт" Варна не работят, фирмата която ги е поставила иска още средства чрез анекс към договора

За изграждането на билетната система на „Градски транспорт“ Варна са били изразходвани 8 милиона лева. Поддръжката пък струва 9 милиона за три години. Данните изнесе общинският съветник от ПП/ДБ Михаил Луков, който е и член ПК „Транспорт“. По..

публикувано на 20.07.24 в 13:44

Тестове за грамотност по български език в Морската градина

Летният правописен маратон от инициативата "Бъди грамотен", се провежда за пореден път във  Варна. До сцена "Раковина" жителите и гостите на морската столица  имат възможността да проверят знанията си по български език и да получат безплатни..

публикувано на 20.07.24 в 12:54

32 градуса по обед във Варна

Варна е най-топлата точка край морето в съботния ден. Това показват данните на синоптиците, подадени от метеостанциите по места. В 12 часа в морската столица са измерени 32 градуса, в Бургас, Ахтопол и носовете Калиакра и Емине 30 градуса, 29 в Шабла...

публикувано на 20.07.24 в 12:45

Протестиращи в Евксиноград: Искаме крайни срокове на ремонтите

До края на месец септември пътните настилки в местността Евксиноград трябва да бъдат възстановени, след провежданите ВиК-ремонти. Водното дружество ще ги възстанови във вида преди дейностите и с гаранция осем години . Това каза днес..

публикувано на 20.07.24 в 12:24
тродос кипър

Днес е 50-ата годишнина от турската военна намеса в Кипър; Ердоган и Мицотакис пристигат на острова

Сирени със сигнал за въздушна тревога звучаха в Кипър в 5.30 ч. тази сутрин – точният час, в който преди 50 години започва турската инвазия в страната. 50 топовни салюта откриха тържествата в северната част на острова по случай 50-годишнината..

публикувано на 20.07.24 в 11:46