Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Пътната обстановка в Добричка област постепенно се нормализира

Вече няма затворени пътища, съобщи в края на деня дежурният в Областно пътно управление. Преди минути е бил отворен пътят Добрич – Генерал тошево – Кардам. През деня над 75 машини на пътноподдържащата фирма са се включили в борбата с преспите и снегонавяванията по републиканската пътна мрежа в региона. В момента част от техниката продължава работа по разширяване на тесните пътни участъци. В община Добричка ситуацията също се връща към обичайния си ход. В голяма част от населените места, които днес бяха без ток, електрозахранването е възстановено. Само две села са без вода, съобщи секретарят на общината Соня Георгиева. В момента продължава почистването на междуселските пътища.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Българският червен кръст отлага тържество

Българският червен кръст отлага традиционното голямо тържество за 3 март пред Докторския паметник, посветено на загиналите  медици в Руско-турската освободителна война-това, съобщи във Варна председателят на БЧК Христо Григоров. Той обясни, че мерките, препоръчани от Министерството на здравеопазването, трябва да се спазват: Христо Григоров е..

обновено на 26.02.20 в 11:48

1329 заявления за детските ясли във Варна

1 329 заявления са регистрирани към настоящия момент в системата за прием в детските ясли , съобщават от дирекция „Здравеопазване“ към Община Варна. Системата е активна от 10-ти януари, а родителите могат да кандидатстват за прием на детето си във всички детски ясли на територията на община Варна, без значение от района по местоживеене...

публикувано на 26.02.20 в 11:46

8000 туристи искат да полетят в космоса

Компанията за космически туризъм "Върджин галактик", която планира до лятото т.г. да изпрати първите си клиенти в космоса, е регистрирала над 2 пъти повече резервации от края на септември м.г. и списъкът й с желаещите вече включва 7957 души, предаде Франс прес. Компанията преустанови продажбата на билети след първия си експериментален полет..

публикувано на 26.02.20 в 11:41

Деца и учители от Добрич под карантина, върнали се от Италия

Няма оплаквания от здравословни проблеми сред децата и учителите от СУ "Любен Каравелов" в Добрич, завърнали се преди дни от Италия. Директорът на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ д-р Светла Ангелова съобщи , че групата е под 14-дневна домашна карантина. Десет ученици и учители от училището са пребивавали в град Потенца, Южна Италия, по..

публикувано на 26.02.20 в 11:27

Втори случай на новия коронавирус в Хърватия

Хърватските лекари потвърдиха за втори случай на заразен с новия коронавирус. Това е братът на първия пациент, който вчера беше диагностициран с коронавируса след завръщането си от Милано. По-малкият брат, който на практика е вторият заразен човек, е бил в Милано, за да гледа футболен мач от Шампионска..

публикувано на 26.02.20 в 11:24

И Варна с лаборатория за установяване на коронавирус

Една от двете допълнителни лаборатории  извън столицата за диагностика на коронавиру ще бъде във Варна. Към този момент няма информация къде ще бъде базирана, но се предполага, че ще бъде в университетската болница „Св. Марина” Там  разполагат с апаратура за генетично изследване на вируса, каза за Радио Варна д-р Янка Драганова от РЗИ...

публикувано на 26.02.20 в 11:07

Утрото без вода върви към залез

Вместо по обед, както бе съобщено по-рано, авариите ще бъдат отстранени едва след 17 часа. Безводието е за района между бул."Хр.Смирненски" , бул."Левски" , ул."Мир" и бул."8-и приморски полк"   от 4,30 часа до около 17 часа.  Абонатите на ВиК-Варна между бул."Христо Смирненски" , ул."Ген.Г.Попов",..

обновено на 26.02.20 в 09:18