Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обработени с луга са част от улиците в района на Спортна зала /снимки/

10
бул. "Цар Освободител"
Снимка: Д.Дончева

В района на Спортна зала и в посока центъра, варненци активно почистват тротоарите от снега пред магазините и офисите, в които работят. Снегът остава непочистен предимно пред входовете на жилищните сгради. Пешеходците да бъдат внимателни, когато преминават през почистени тротоари, защото в много от случаите настилката  се заледява и става хлъзгава.

Снегът стои по улиците „Феликс Каниц”, „Чаталджа” и „Васил Друмев”, като улиците са обработени с луга.

Обработени са още бул. „Цар Освободител” и „Княз Борис Първи”.

Движението е нормално в тази част на града. Светофарите работят. Няма задръствания.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Започна проектирането на парк „Младост“

Започна проектиране на дейностите по благоустрояване на парк „Младост 1“ , който е разположен на терен от близо 20 декара в пространството между ул. „Мечтание“ и детските градини „Морска звездица“ и „Синчец“. В момента се изготвя технически проект за изграждане, основен ремонт и реконструкция на парка. Целта е да се създаде модерна и съвременна..

публикувано на 03.09.24 в 15:10

Предложение: Паркингите от синята зона на Балчик - целогодишно платени

Крайбрежните паркинги Морска гара и Рибарски да станат целогодишно платени при 24-часов режим на работа. Това предвижда проектонаредба за изменение на наредбата за реда и условията за платено паркиране на пътните моторни превозни в община Балчик, поместена на сайта на Общината. Мотивите на управителя на общинското дружество Кибела 2014 да инициира..

публикувано на 03.09.24 в 13:58

От РЗИ-Варна разясняват как да получим достъп до електронното си здравно досие през телефона

Екип от РЗИ-Варна организира разяснителна кампания как да получим достъп до електронното си здравно досие през телефона. Всеки желаещ може да използва насоките на служители на здравната инспекция как да използват приложението еЗдраве на смартфоните си. Това каза Цеца Янкова, главен секретар на РЗИ -Варна. Информационен изнесен щанд ще има следващите три..

публикувано на 03.09.24 в 10:44

Отиде си журналистът Иван Гарелов

Почина популярният журналист и дългогодишен телевизионен водещ Иван Гарелов. Това съобщиха от института Пирогов, където той беше лекуван повече от месец, предаде БНР. Телевизионната легенда е починал тази сутрин, допълниха от болницата. Той беше транспортиран по спешност в неврореанимацията на "Пирогов" в средата на юли т.г. след черепно-мозъчна..

публикувано на 03.09.24 в 09:58

Фургонът с операционна в приюта за кучета в Каменар е почти оборудван, спешно търсят втори ветеринар

Приютът за безстопанствени кучета в село Каменар вече разполага с чисто нов фургон, който ще служи за операционно-манипулационни дейности и ще осигури възможност да се извършва качествено лечение и кастрации на кучетата. Той е дарение от доброжелатели, а със средства осигурени от бюджета на Община Варна започна поетапно закупуване на..

публикувано на 03.09.24 в 09:49

Технологичен предприемач: Две трети от учебния материал е излишен

Българското образование трябва да бъде разтоварено от фактологията. Това каза пред Радио Варна Доброслав Димитров, председател на Управителния съвет на Българска работодателска асоциация иновативни технологии /БРАИТ/: „Необходимо е да се изхвърлят две трети от учебния материал. Всеки има телефон в джоба, всеки може да пита Google. В..

публикувано на 03.09.24 в 08:16