Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атанас Скатов на гости във Варна

Туристическо Дружество „ Владислав Варненчик” съвместно с Дирекция „Спорт“  към Община Варна организира среща с д-р Атанас Скатов  –  алпинист, първият българин  изкачил седемте континентални първенци/ най- високите  върхове на седемте континента на планетата, първият българин изкачил Еверест  по северния и южния маршрут и изкачил до момента 6 осемхилядника.

  На срещата ще бъде представена новата книга на д-р Атанас Скатов  „Над 8000 метра МАНАСЛУ” описваща изкачването на връх Манаслу в Хималаите.

  Каним всички любители на туризма , алпинизма и  планината.

  Срещата ще се състои на 26.03.2018 г.  в 18.00 в Юнашкия салон.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Стефка Костадинова

Стефка Костадинова ще изправи на крака Олимпийския стадион в Рим довечера

Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова е специален гост на Европейското първенство по лека атлетика в Рим. Тази вечер тя ще изправи на крака трибуните на Олимпийския стадион, където преди 34 години подобри световния рекорд в скока на височина с 209 см, недостижими за никоя..

публикувано на 09.06.24 в 17:36

Отборът ни замина за Хонконг

Женският национален отбор замина днес за Хонконг, където ще изиграе срещите си от третата седмица на Лига на нациите. Селекционерът Лоренцо Мичели направи две промени в състава. Едната е на поста разпределител, където Маргарита Гунчева заменя Мирела Шахпазова. Поради здравословни причини Борислава Съйкова няма да пътува, а нейното място ще се заеме от..

публикувано на 09.06.24 в 12:21

Български рефери та Шампионската лига по плажен футбол

Двама български съдии ще свирят в Шампионската лига по плажен футбол. Турнирът се провежда в португалския град Назаре.  Край Атлантическия океан мачове ще ръководят Димитрина Милкова и Иван Руменов. Подобно нещо се случва за първи път - двама родни рефери да имат наряди за най-силния клубен турнир на Стария континент.  България има сериозни успехи в..

публикувано на 09.06.24 в 12:19

Саръбоюков остана шести

Божидар Саръбоюков завърши шести във финала в скока на дължина на Европейското първенство по лека атлетика в Рим. Резултат 8.08 метра. Матиа Фурлани постави нов световен рекорд за юноши под 20 години от 8.38 м.

публикувано на 09.06.24 в 12:17

Правим равен със Словения

Словения и България завършиха при резултат 1:1 в приятелски мач на стадион "Стожице" в Любляна. Илиан Илиев направи шест промени по състава си спрямо контролата с Румъния в Букурещ, завършила 0:0, като дебют с националната фланелка направи футболистът на Славия Ертан Томбак. Срещата започна отлично за родните национали, като още в третата минута Кирил..

публикувано на 08.06.24 в 18:56

Силен турнир по стрелба с лък във Варна (ВИДЕО)

Във Варна се провежда поредното издание на турнира по стрелба с лък 'Млади стрелци'. Състезанието е много силно и ще определи националните отбори за предстояща надпревара в Румъния. На практика състезанието се проведе на стадиона на "Спортпалас". Варненският клуб "Млади стрелци" ще бъде домакин на още една голяма проява. Тук можете да видите..

публикувано на 08.06.24 в 16:34

Призьори от първия ден на Балканското първенство по тенис на маса (ВИДЕО)

Завърши надпреварата при юношите, девойките кадетите и кадетките на 31-вото Балканско първенство по тенис на маса. Шампионатът се провежда в курортен комплекс "Албена". При кадетките на първо място е Молдова, пред Румъния и Турция, а при кадетите злато за Румъния, второ място за Турция и трето за България. При девойките Румъния са първи, българките..

публикувано на 08.06.24 в 16:29