Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Съветниците в Балчик отхвърлиха предложението за платени паркозони край морето

Общинска сесия Балчик

След продължителни дебати предложението на кмета на Балчик Николай Ангелов да се въведат платени зони край морето в Балчик и Кранево не срещна одобрението на Общински съвет. Основните мотиви за въвеждането – регулиране на натовареното движение в приморската част на туристическите селища. Предложението бе платени да бъдат паркингите Морска гара, на площад "Рибарски" и разрешените паркозони по улица "Приморска" в Балчик; в курортното село Кранево -  паркоместата на улици "Черно море",  "Черноморска"  и в частта от Търговски център - Кранево до пресечката с ул. "Бриз". Таксите за паркиране да бъдат 2 лева на час, месечна такса – 300 лева, годишна – 2400 лева, а за жителите с постоянен адрес на тези места – 60 лева.

Още информация от общинската сесия в прикачения звуков файл от кореспондента на Радио Варна в Балчик Албена Иванова:
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кои музеи ще работят днес във Варна и Добрич?

Три музейни обекта от системата на Регионалния исторически музей във Варна ще работят на празничния 22 септември.  Музеен обект "Аладжа манастир" ще бъде отворен за посетители от  9.00 до 17.00 часа. Час по-късно - в 10.00 часа врати отварят музеен обект "Побити камъни" (с работно време до 19.30 часа и "Римски терми" (до 18.00 часа).  От..

публикувано на 22.09.23 в 07:03

Празничната програма във Варна за Деня на Независимостта

С голямо празнично хоро, в което се очаква да се включат над 800 души, Варна ще почете 115 години от обявяването на Независимостта на България. Програмата започва в 17 часа с тържествено вдигане на националното знаме и молебен за България на площад „Независимост“. Веднага след това ще тръгне шествие от площад „Независимост“ по бул. „Княз..

публикувано на 22.09.23 в 06:53

Хубаво време в последния летен ден

Утрото в деня преди настъпването на астрономическата есен ни посреща с тихо и спокойно време. Днес ще има незначителна облачност, валежи са малко вероятни. Ще духа слаб, след обяд по Черноморието до умерен вятър от южна четвърт. Максимални температури от 28° до 33°, по крайбрежието 24°-27°, за Варна около 27°. Вълнение на морето 2-3..

публикувано на 22.09.23 в 05:49

280 съмнително издадени удостоверения за търпимост в район "Приморски" за година

Незаконни практики при издаването на удостоверения за търпимост при строителството на сгради в морската столица, допуснати от бившия главен архитект Виктор Бузев, който беше дисциплинарно уволнен, са извършвани системно. Това оповести кметът на града Иван Портних на пресконференция. Той посочи и два конкретни случая в районите "Аспарухово и "Владислав..

обновено на 21.09.23 в 19:04

Над 100 случаи на паркирали автомобили върху дюни по Северното Черноморие през лятото

111 нарушения на неправомерно паркирали автомобили върху дюните са установени в периода от 1 май до 15 септември по Северното Черноморие при проверки на РИОСВ - Варна. През летния период от 1 май до 15 септември са извършени 139 планови и извънредни проверки, включително по сигнали, в границите на защитени територии и на защитени зони за опазване на..

публикувано на 21.09.23 в 17:45

Без коли на няколко улици в центъра на Варна утре

Във връзка с инициативите по повод Европейския ден без автомобили, на 22 септември от 08:00 ч. до 22:00 ч. ще бъде преустановено движението по цялата дължина на ул. „Охрид“ и по ул. „Цариброд“, в отсечката от ул. „Преслав“ до ул. „Хан Омуртаг“. В пространството, явяващо се продължение на ул. „Дръзки“, заключено между ул. „Охрид“ и ул. „Омуртаг“, ще..

публикувано на 21.09.23 в 16:58

Собствеността и стопанисването - сред основните проблеми при недвижимото културно наследство у нас

“Културното наследство на Варна” - дискусия на тази тема се проведе снощи в двора на Археологически музей във Варна. Това бе трета поредна среща на граждани, администрацията и бизнеса с цел да обменят идеи в посока запазване и доразвиване на културното наследство във Варна. Срещата премина при голям интерес от страна на гражданите. Организатор..

публикувано на 21.09.23 в 15:00