Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анета Недялкова: Нищо не е завинаги!

| обновено на 09.04.18 в 14:54

Анета Недялкова е родена във Варна, където завършва френската гимназия „Фредерик Жолио Кюри“, а после и специалност "Икономика на търговията в Икономическия университет. Била е директор на Alliance Francaise във Варна, дълго време е работила в сферата на франчайза, в маркетинга на "Лагард", създава и управлява и PR агенцията „Anettevents”, след което животът я запраща в Дубай, но понастоящем живее във Франция. Пътува редовно и до Великобритания, защото е част от екипа на новата онлайн платформа - International Business Alliance Bulgaria (IBA), която вече свързва българите от цял свят на едно място – български фирми, фирми, в които работят българи, организации, студенти, фрийленсъри...

Живяла си в няколко държави...

- Да.

Къде ти беше най-трудно?

- Навсякъде е трудно. Просто е много различно. Всяка държава носи своите особености. Навсякъде си чужденец. Навсякъде трябва да се пребориш, за да докажеш, че можеш.

Лесно ли се емигрира на възраст над 40?

- Не бих казала, но е голямо предизвикателство и огромно удовлетворение да успееш да се впишеш. И като начин на живот, и като работна позиция. След като вече си на една възраст, в което хората обикновено започват да мислят за пенсия, ти да стартираш нещо ново, наистина не е невъзможно.

След Дубай, Испания и Франция има ли следваща държава?

- Кой може да каже? На този етап мога да кажа, че това, което правя във Франция като работа и като живот ми харесва, но никога не се знае. Целият си съзнателен живот почти съм изкарала в България. Може да се върна един ден отново в България. Няма нищо, което да е окончателно в този живот. Това научих в странстванията си. Нищо не е завинаги.


Цялото интервю може да чуете в звуковия файл:


Още за нещата, които прави Анета Недялкова понастоящем може да прочетете тук.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Роб Бърч, Stereo MC`s: Нашата музика е за живота, който живеем!

Тази нощ на фестивалната сцена на BREEZE by EXIT ще се качат музикантите от Stereo MC`s, които са част от програмата за празничния за Варна ден.  Английската хип-хоп и електрик денс група, създадена през 1985 г. в Лондон, вече е в морската столица , за да се срещне с медиите и отговори на въпросите им. Stereo MC`s обещават да изпълнят хита..

публикувано на 15.08.24 в 13:43

Kап. II ранг Николай Данаилов: Ще работя още по-упорито за това Варна да се устрои като един международен морски център

Тази вечер на официална церемония със званието "почетен гражданин" на Варна ще бъде удостоен  кап.  II ранг Николай Данаилов , първият командир на научно-изследователския кораб „Св. св. Кирил и Методий“. Под негово командване корабът завършва успешно два полярни плавания до Антарктида, в рамките, на които освен научноизследователска дейност, екипажите..

публикувано на 15.08.24 в 11:11

Сия Папазова: Уча моите млади хора чрез словото да внушават високи идеи и добри дела

Театралният критик и един от създателите на Детско-юношеския театър "Златното ключе" във Варна Сия Папазова е удостоена със званието "Почетен гражданин на Варна". Тя е виден общественик, който има огромни заслуги за развитието на културния живот във Варна. Носител е на няколко награди „Варна“ през годините, драматург, театрален педагог. Високият знак..

публикувано на 15.08.24 в 08:15

Актьорът Михаил Стоянов и машината, която пука и прави... каквото си иска

Михаил Стоянов е варненец и актьор. Създател на анимационната поредица mishozavinagi. Участвал е във филмите „Жалейка“ (реж. Елица Петкова, 2016), „Клопка“ (реж. Надежда Косева, 2024), „Земя“ (реж. Николай Тодоров, 2024), както и в други късометражни и аудиовизуални проекти.  Сценарист на смешки. Обича много синьото. "Машина за пуканки" е..

публикувано на 14.08.24 в 08:30

Terry Butler (LEFT TO DIE, OBITUARY, екс-DEATH): DEATH напълно осъзнато търсеха прогреса

Интервю с Terry Butler (LEFT TO DIE, OBITUARY, екс-DEATH) LEFT TO DIE e супер група – трибют на DEATH. Бандата изпълнява песни от първите два албума на класиците – „Scream Bloody Gore” и „Leprosy”. Съставът на LEFT TO DIE е Matt Harvey от EXHUMED, Gus Ríos, свирил с кого ли не и с кого ли да (GRUESOME, KILL DIVISION, MALEVOLENT CREATION), Rick..

публикувано на 14.08.24 в 08:00

Арабистът Борис Борисов: Съдбата ми е свързана с тези страни!

Борис Борисов е един от най-утвърдените български арабисти, преводач и дипломат. Завършил е Багдадския университет в Република Ирак, специалност „Арабска история и арабски език“. През 1996 г. постъпва в Министерството на външните работи, където 25 години заема различни длъжности, а като дипломат аташе – втори секретар, първи секретар,..

обновено на 13.08.24 в 10:00

La Banda - трима варненски диджеи с хаус парти в Деня на Варна

DJ Burlak : Това е петото парти с мое участие, което организираме на празника на Варна през последните пет години. Южният плаж е много специален за мен с широката си пясъчна ивица и с това, че е малко встрани от лудницата на заведенията по Централния плаж. През годините Cuba Beach Bar се превърна в една от емблемите на хаус музиката във Варна и аз..

публикувано на 12.08.24 в 08:20