Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Спирка за разкази: да четем, докато чакаме автобус

Снимка: Кашалот

Искате ли да прочетете нещо интересно, докато чакате автобус на някоя от централните спирки във Варна? Напишете го. До 250 думи на тема „Още 5 минути”.

Тази свежа идея е на Сдружение „Кашалот”, които решиха да преобразят някои от спирките на градския транспорт. Как? Като на местата за рекламни пана поставят художествени текстове.

Всеки може да предложи свой оригинален разказ със заглавие и авторство /може да ползвате и псевдоним/. Изпратете го на razkaz@spirkazarazkazi.bg до 11-и май и може да станете част от проекта „Спирка за разкази”.

Открийте Сдружение „Кашалот” тук: https://www.facebook.com/kashalot.varna/

Още за идеята чуйте от разговора на Светлана Вълкова с Теодора Стоянова от „Кашалот”:
ВИЖТЕ ОЩЕ

Десетки варненци почетоха Никулден (СНИМКИ)

Десетки варненци почетоха Никулден пред храма св. „Николай Чудотворец“ във Варна.  С тържествена света литургия започна днешният празник. По традиция след това пред Светата обител бе отслужен и молебен за здраве. Близо 500 порции рибен курбан за здраве, приготвен от Военноморските сили, раздадоха на хората, отишли да се помолят пред светията,..

обновено на 06.12.22 в 19:46
Рибният пазар с прясна риба и морски дарове в центъра на София започна в събота и продължи до 20 часа днес на Никулден.

Хистамин в рибата - обясняват специалистите

Изследване на „Активни потребители”, публикувано в сайта на националната асоциация, определи съдържанието на веществото хистамин в тъканите за риба, закупена в търговската мрежа в София. Подобно проучване се прави за първи път у нас и има за цел да определи риска за отравяне с хистамин при консумацията на риба и рибни продукти. Общо 13 проби са..

обновено на 06.12.22 в 19:41
Арх. Иван Шишков

Парламентът тази седмица изслушва регионалния министър за АМ "Черно море"

Очаква се тази седмица в парламента да бъде изслушан служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков за строителството и напредъка на трансевропейски транспортен коридор IV, в частта му преминаваща през територията на Република България в участъка Видин – Кулата, магистрала „Хемус“ и магистрала „Черно море“.  В петък ще бъде..

публикувано на 06.12.22 в 19:25

Магистрала "Хемус" ще стигне до Ловеч до 2025 година

Очаква се строителството на трите участъка от АМ „Хемус“ до път II-35 Плевен – Ловеч да завърши в периода 2024 – 2025 г. Този срок е вследствие на натрупано забавяне от януари до август 2022 г., поради финансова неяснота в плащането на извършените строителни работи. Това каза от парламентарната трибуна министърът на регионалното развитие и..

обновено на 06.12.22 в 17:54

Подписан е нов колективен договор в системата на средното образование

Надявам се да имате успех и разчитам на вашата позиция при залагането на параметрите в бюджета за 2023 година да отстоявате искания в полза на учителите, на директорите, така че в системата да има достойни условия на труд. С тези думи министърът на образованието и науката проф. Сашо Пенов се обърна към членовете на Отрасловия съвет за тристранно..

публикувано на 06.12.22 в 17:34

Отново призовават варненци да подновят картите си за градски транспорт навреме

Oколо 25 000 потребители на персонализирани абонаментни карти – предимно възрастни хора и ученици, трябва да подновят абонамента си за пътуване в градския транспорт до 15 януари. От ТАСРУД им припомнят да се изчаква последният момент, а подновяването да се случи по-рано, през месец декември т.г. От общинското предприятие обясняват, че новият период на..

публикувано на 06.12.22 в 16:32

Румен Радев: Има всички шансове да влезем в Шенген догодина

Работата за присъединяването ни към Шенген продължава на всички нива на дипломацията, но има работа, която трябва да се свърши и в България. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти след срещата на върха ЕС - Западни Балкани. Той призова партиите у нас да не политизират темата. Държавният глава призова Народното събрание да приеме законите..

публикувано на 06.12.22 в 15:36