Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложения на техника, технологии и туристически услуги в Русе

Снимка: Община Русе

В Русе ще бъдат открити две изложения - на техника и технологии в Русенския университет и на туристическите услуги "Уикенд туризъм". 

Днес в 10 часа официално ще бъде открито десетото издание на Изложението на машини, техника и технологии в кампуса на Русенския университет. В него ще участват водещи фирми, представящи земеделска техника, автомобили, препарати за растителна защита, машини за животновъдството и фуражното производство, електротехника и електроника. Гости на събитието ще бъдат министърът на туризма Николина Ангелкова, президентът на Двустранната търговска камара България-Румъния – Дору Драгомир, представители на държавната и местната власт.

Точно в 12 часа пред Доходното здание пък ще бъде дадено началото на фестивала на туристическите забавления и анимации "Уикенд туризъм". Той ще продължи до 12 май и в него ще се включат над 250 представители на туристически услуги от страната и чужбина. За първи път в рамките на изложението ще бъде представен Международен Тур Филм Фест "На източния бряг на Европа", по време на който ще бъдат прожектирани 60 филма от различни кътчета на страната и Европа, а за втора поредна година ще се проведе фестивала „Магията на фолклора“, посветен на запазването на българската народна традиция.

Програмата включва още Кулинарно състезание с младежи, Биг Бенд парад, ретрофото и демонстрации от художници и аниматори.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!