Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И варненските превозвачи излязоха на магистралата

| обновено на 17.05.18 в 14:27

Десетки превозвачи от Варна и региона излязоха на протест срещу новите правила в пакет  "Мобилност" на Европейския съюз. Те спряха с тежкотоварните си камиони в крайната дясна лента на автомагистрала "Хемус" преди входа към града. На камионите бяха поставени плакати с надписи "Макрон-равно на дискриминация " и "Има ли място за българския бизнес в Европейския съюз?". Репортерът Даниела Стойнова попита Радостин Панков - председател на регионалната структура на Съюза на международните превозвачи у нас коя е основната причина за днешната ситуация:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Свързани новини

Превозвачите протестират с камиони и автобуси в цялата страна

С лозунги „Има ли място за нашия бизнес в ЕС”, „Европа на две скорости = на заден ход на България” и „Транспортен пакет 1 и 2=Exit, превозвачи от цялата страна излязоха на национален протест.. Те се..

публикувано на 17.05.18 в 11:16
ВИЖТЕ ОЩЕ
Архив

Във Варна и региона ситуацията с пожарите е овладяна

В гората до район "Владислав Варненчик" във Варна, която горя през изминалите дни, има задимяване, там има екип от Горското стопанство и не се налага дежурство от пожарната. Напълно овладян е и пожарът, възникнал в смесена гора и храсти  в района след..

публикувано на 16.07.24 в 16:53

Прекъсват сигнала на Радио Варна заради ремонт на предавател

На 19 юли, петък, в Провадия/Рояк, във връзка с възстановяване на ремонтиран предавател за Радио Варна, ще има прекъсване на услугата до 15 минути между 11 и 12 часа.  Няма да има прекъсване по време на Обедния осведомителен бюлетин.

публикувано на 16.07.24 в 16:19

Червен код утре, в части от област Варна температурата ще достигне 41 градуса

Червен код за опасни горещини в почти цялата страна обявиха от Националния институт по метеорология и хидрология за утрешния ден. Предупреждението на метеоролозите е в сила и за части от област Варна. Само в най-крайните райони край морето ще бъде в сила..

публикувано на 16.07.24 в 15:47

И утре ограничават движението на камиони в областта

От 13 до 21 часа и утре, 17 юли, заради високите температури над 35 градуса,  ще бъде ограничено движението на камиони над 20 т по пътни участъци на територията на редица области у нас , сред които и Варна. Ограничение заради жегите е въведено..

публикувано на 16.07.24 в 15:32

Започна приемът на документи за безплатен обяд в обществената трапезария

В районните "Одесос" и "Приморски" започна приемът на документи за получаване на храна от обществената трапезария. От безплатната услуга, предоставена от Община Варна, имат право да се възползват хората, които се затрудняват самостоятелно да задоволяват..

публикувано на 16.07.24 в 15:25

Заради жегите: ВиК призова варненци да ползват разумно питейната вода

„Водоснабдяване и канализация – Варна“ ООД призовава населението на Варненска област да използва разумно и само по предназначение питейната вода.  Поради трайното засушаване, високите температури и липсата на валежи през летните месеци има значителен..

публикувано на 16.07.24 в 15:04
Роберта Мецола

Роберта Мецола е преизбрана за председател на ЕП

Роберта Мецола бе преизбрана за още половин мандат от 2,5 години начело на Европейския парламент с 562 гласа при необходими 312, предаде БНР. Гласуваха общо 699 от 720 евродепутати. 76 бюлетини бяха обявени за невалидни, което означава, че..

публикувано на 16.07.24 в 14:51