Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Най-хубавите подаръци са за децата... Избират се с най-голяма любов и създават най-голяма радост

Живеем във времена на изобилие от вещи, стоки и аксесоари... Кога един предмет става вещ с душа, това е въпросът. А отговорът е, когато е избран с любов, подарен от сърце и приет с радост от този, за когото е предвиден. Когато подаряващият е успял да отгатне скритите желания на получателя.

Все по-трудно е да изненадаш дете... Но в магазинчето на Фани винаги има чудна палитра от богат избор, за всеки вкус и по всеки джоб... А когато продавач-консултантът е усмихнат и обаятелен, бариерата пада, изборът се улеснява, спокойно може да разглеждате и да вземете най-доброто. Всъщност всички родители и приятели, близки и познати желаят да подарят нещо оригинално, което да остави трайна следа в детската памет. Защото вкусът се формира от най-ранна детска възраст.

Снимка

- Споделете какви стоки се търсят за подарък по случай 1-ви юни, Деня на детето?
-Предимно нещата, които се търсят от майките за момиченца са кукли, които имат множество дрешки и аксесоари. За момченцата: повече са нещата, свързани със занимателни игри. Макар че в сферата на ръчната изработка е трудно да се определи коя играчка е най-подходяща за момче и коя за момиче. Варианти винаги се намират.

- Виждам, че има богата гама за новородени и за тези деца, на които им предстои кръщене?
Снимка- Да. Имаме специално разработена линия, която включва много модерните напоследък и интересни бебешки съкровищници. Те представляват красиви кутийки. Всяка една, от които е предназначена за пъпче, зъбки или косичка. Имаме и албуми. За първата годинка, с подразделения за всеки етап от развитието на детето, а също и такива, които са с интересна форма.
Цялото интервю с Фантима Иванова може да чуете в звуковия файл:Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Опознай Варна!" - за да я заобичаш още повече!

Албена Маринова и Мария Георгиева са две дами, които успяват да "откраднат" малко свободно време от иначе забързаното си ежедневие и да набележат неизвестни или известни за някои места във Варна ( а скоро и извън Варна), за да съберат любознателни хора и да се поразходят. Подобни срещи имаше два пъти досега, до стария чинар в кв. "Аспарухово" и в..

публикувано на 17.02.20 в 10:36

БСП Варна не са подкрепили общинският бюджет, защото бил „още веднъж от същото”

„Не подкрепихме в пленарна зала бюджета на Варна, тъй като философията му е, „още веднъж от същото”. Така аргументира отрицателния вот на общинските съветници от БСП в предаването на Радио Варна „Позиция”, зам. председателя на ГС на партията Димитър Чутурков. Според него приоритет се дава на инфраструктурните проекти, докато неясни остават..

публикувано на 15.02.20 в 14:22

Нина Николова: Трябва да залагаме на старите сортове българско вино

"Много производители на вино работят със стария сорт "Димят", който беше забравен с времето. Много се работи и с "Рубин", както и с българския сорт "Гергана", който е абсолютно непознат. Единствено една изба го произвежда, а това е нещо, на което трябва да залагаме като винопроизводители" , коментира в интервю на Светлана Вълкова Нина..

обновено на 14.02.20 в 15:01

Стоил Цицелков - за плюсовете и минусите на машинното гласуване

"Аз приветствам решението за въвеждането на машинното гласуване за следващите парламентарни избори. Доверието в изборния процес е основната причина да се върви към въвеждането на такива машини. За първи път започваме да обсъждаме машини, когато имаме достатъчно дълъг период да ги тестваме, да ги въведем и да могат избирателите да се уверят, че отговарят..

публикувано на 13.02.20 в 15:40

Училище във Варна създава флористи

Със задачата да научат хората да са не просто продавачи на цветя, а истински виртуози, са се заели професионалистите Ивайло Иванов и Анна Земцова. В рамките на два дни всеки, който има афинитет към правилната подредба на цветята може да се научи на най-основните правила в този занаят, сподели за Радио Варна Ивайло Иванов. Първият курс е на 17 и 18..

публикувано на 13.02.20 в 08:11
Къща-музей П.К.Яворов

Новооткритите ръкописи на Яворов - фалшификати?

Много шум се вдигна през месец януари 2020 г. - открити са нови стихотворения и документи на Яворов. Сензация! Собственикът на издателска къща "Персей" Пламен Тотев се погрижи да направи свръхреклама на собственото си издание "Непознатият Яворов". Това пише в статията си "НОВООТКРИТИТЕ" РЪКОПИСИ НЕ СА НА ЯВОРОВ, ТЕ СА ФАЛШИФИКАТИ”,..

обновено на 12.02.20 в 10:32

Д-р Невян Митев: Историята трябва да се разказва увлекателно

Той е млад, но вече е доктор по история. От малък обича да се рови в учебниците и книгите, свързани с исторически събития. Със свое изследване участва в книгата “Варна - връщане към миналото и поглед към бъдещето”. Историк и нумизмат, д-р Невян Митев е старши експерт в парк-музей “Владислав Варненчик” - филиал на Националния военноисторически..

публикувано на 11.02.20 в 15:20