Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Кметълът: Догодина няма да правя "Варна Мега Рок"

"Варна Мега Рок"
Снимка: Румен Сарандев

"Догодина няма да правя "Варна Мега Рок". Това каза за Радио Варна организаторът на фестивала Цонко Цонев. "Аз поемам вината и отговорността. Ще си понеса моите много тежки неща, които преживях. Догодина няма да правя „Варна Мега Рок”. Ако някой от публиката се чувства излъган, може да заведе дело и да си предяви претенциите".

Бившият кмет на Каварна изрази съжаление, че българските групи "Бендида" и "Конкурент" не са се качили на сцената, за да свирят и пеят пред публиката. "Може би най-много аз съжалявам, тъй като аз ги поканих. Музикантите от двете групи са ми приятели и за мен това беше много голям шок". Цонко Цонев обясни, че причината е в закъснението на камионите на една от чуждестранните групи,  поради което поставянето на видео стената е започнало чак около 15 часа. "Беше ни казано, че ако се пусне публиката по-рано, няма да има концерт. "Бендида" и "Конкурент" не можаха да излязат на сцената, за което съжалявам. Но такива неща се случват и не могат да бъда предвидени – това са техника и екипи".

Десетки хиляди фенове на рока от 20 държави в Европа и от САЩ бяха на фестивала във Варна. 

Интервюто на Емилия Николова с Цонко Цонев можете да чуете от звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Дженифър Анистън дари един милион долара за борба срещу расизма

Американската актриса Дженифър Анистън дари един милион долара за борба с расизма. Звездата от „Приятели“ е превела парите на организацията с нестопанска цел Color Of Change, за да подпомогне движението след убийството на афроамериканеца Джордж Флойд от полицейски служител в Минеаполис, Минесота...

публикувано на 07.06.20 в 10:26

Банкси с нова творба, посветена на протестите в САЩ

Английският художник Банкси показа новата си творба, която е посветена на протестите в САЩ заради убийството от полицията на задържания афроамериканец Джордж Флойд. Картината беше публикувана в Instagram акаунта на анонимния художник. На картината е изобразен траурен портрет с тъмен силует. Американският флаг, надвиснал над изображението, постепенно..

публикувано на 07.06.20 в 09:07

Холивуд възобновява работа на 12 юни

Властите в американския щат Калифорния обявиха, че ще разрешат от 12 юни филмовата, телевизионна и музикална индустрия да възобновят работа. Това, обаче, ще стане само при условие, че епидемията от коронавируса е овладяна, както и при спазването на строги противоепидемични мерки. Заснемането на..

публикувано на 06.06.20 в 13:48

В Балчик събират средства за ремонт на зала за репетиции

Сдружение „Музикален свят – Балчик“ събира средства за модернизацията на р епетиционна зала "Петко Петков" в читалище „Паисий Хилендарски 1870“ – Балчик. Целта е да се привличат все повече млади хора в художествено-творческите състави и да се отговори на изискванията на младото поколение. В края на 2019 г. смесен хор „Черноморски звуци“..

обновено на 05.06.20 в 21:05

Нови идеи за възобновяване на фонд "Култура" след кризата

Местната администрация във Варна е предприела действия за възобновяване на процедурата по фонд „Култура“ като е подготвила съответните документи и ги е предоставила на Общинския съвет, съобщават от общинската дирекция „Култура и духовно развитие" в писмен отговр на въпроси на Радио Варна. В предложенията са фиксирани няколко промени, като о бявяване..

обновено на 05.06.20 в 20:28

Независимите творци с петиция за възстановяване на културния живот във Варна

Петиция за възстановяване на културния живот във Варна през 2020 година създадоха обединени артисти и културни оператори. Петицията е адресирана до Общинския съвет. Те са обезпокоени, че след края на пандемията многообразието от културни събития в Морската столица, с което сме свикнали, е застрашено. Тези събития, както и много други, се..

публикувано на 05.06.20 в 17:15

Руска музикална и литературна класика в концерт на открито

Опера и театър обединяват усилия и любов към руската музика и литература в музикално - поетичния концерт "Я ПОМНЮ ЧУДНОЕ МГНОВЕНЬЕ". Очаквайте го на 5 юни, петък, от 21:00 ч. на откритата сцена "Зад Театъра". Концертът ще бъде истински празник за ценителите на най-романтичния жанр – романсът. Идеята за този спектакъл е на солиста на Варненската..

обновено на 05.06.20 в 16:04